Черемховий торт

Черемховий торт – це ласощі, яке придумали в Сибіру, і там воно вже не перше десятиліття вважається традиційним десертом. Існує рецептів та безліч його різновидів, і місцеві господині не припиняють дивувати все новими і новими кулінарними ідеями. Тепер черемховий торт зустрічається в усьому світі і вважається вишуканими ласощами.
Раніше господиням доводилося подовгу черемхове борошно просіяти, щоб позбутися від небажаних кісточок. На сьогоднішній день купити цей інгредієнт можна практично в будь-якому великому магазині. При цьому в ньому містяться корисні речовини: магній, залізо, цинк, марганець, каротин, вітамін С і ін
Зазвичай торт не готують на одній тільки черемхового борошні, розбавляючи її пшеничним. В іншому рецепт тіста залежить виключно від побажань кулінара. Можна додати в нього практично будь-які інгредієнти і отримати абсолютно різні смакові поєднання.
Крем для черемухового торта найчастіше використовують сметанний. Його ніжний смак і нейтральний аромат дозволяють розкритися інших інгредієнтів. Також для прикраси застосовують цукрову пудру, глазур, шоколад,
Іноді черемховим називають торт не з-за особливого виду борошна, а з-за обраної начинки. У її ролі, звичайно ж, виступає черемуховое варення, яке може зробити приголомшливо смачним і ароматним будь-яку випічку. На жаль, знайти цей продукт не так-то просто, оскільки він не користується великим попитом.
Подають черемховий торт до столу після того, як він повністю охолоне. Краще всього він поєднується зі свіжим молоком або чорним чаєм.