Шифоновий бісквіт

Шифоновий бісквіт – це повітряний, м’який і дуже смачний корж, який стає ідеальною основою для багатьох десертів. Від свого традиційного варіанту він відрізняється особливо ніжною консистенцією. Вона дозволяє не використовувати які-небудь просочення і приступати до формування тортика відразу ж після випічки бісквіта!
Зрозуміло, для приготування шифонової бісквіта знадобиться трохи більше часу і кулінарних процесів, ніж для звичайного. В цьому випадку доведеться обов’язково відокремити білки від жовтків і вводити їх в тісто окремо. Також рецепт доповнить рослинне масло, сыровотка або звичайна вода, які зроблять бісквіт більш соковитим. Щоб він при цьому добре піднявся, використовують звичайний пекарський розпушувач з пакетика. Іноді його замінюють гашеного содою.
Шифоновий бісквіт найчастіше готують з додаванням ванілі. Так він стає ще більш апетитним і наповнює ароматами свіжій випічки весь будинок. Крім того, можна експериментувати і з іншими добавками. Какао робить коржі шоколадними, а додаток тесту з допомогою фруктового пюре і зовсім кардинально змінює і смак, і колір майбутнього десерту.
Шифоновий бісквіт відмінно поєднується з будь-яким кремом, а також фруктовими і ягідними начинками. При цьому його м’яка структура дозволяє легко розрізати на кілька коржів навіть не дуже високий пиріг. Можна використовувати шифоновий бісквіт і як самостійний десерт, просто полив його згущеним молоком або варенням. Вийде дуже смачно, солодко і по-домашньому.