Класичний торт «Медовик» з двома кремами
Коржі для цього торта готуються за класичним рецептом, а ось для начинки використаний трохи нестандартний підхід. Відразу два різних крему дозволяють зробити медівник ще більш ніжним і вершковим. При цьому він виходить в міру солодким, завдяки присутності сметани. Борошна може знадобитися трохи менше, залежно від величини яєць і консистенції меду.
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 600 г цукру;
- 1 ч. л. соди;
- 600 г борошна;
- 150 мл меду;
- 250 г вершкового масла;
- 1 банку згущеного молока;
- 500 р сметани.
Спосіб приготування:
- Яйця розбити в глибоку мисочку, додати 300 г цукру і все добре збити.
- В отриману масу додати соду, мед і 50 г розм’якшеного вершкового масла.
- Перелити вміст миски в каструльку і поставити її на водяну баню (в іншій сумірною каструлі закип’ятити воду, а каструлю з заготівлею для тіста поставити зверху).
- Пропарити тісто 15 хвилин при помірному кипінні, зрідка помішуючи масу лопаткою.
- Через зазначений час, додати в тісто 1 склянку борошна, не знімаючи його з водяної бані.
- Все ретельно перемішати і тримати над парою ще 2-3 хвилини.
- На стіл або у велику миску висипати решту борошна і на неї викласти заварную масу.
- Замісити не дуже круте тісто і розділити його на 8 частин, дати повністю охолонути.
- Розкачати кожну частину в тонкий корж потрібного розміру, випікати коржі окремо при температурі 180 градусів по 2-3 хвилини.
- Обрізати коржі, зробивши рівні краї, обрізки подрібнити в крихту.
- Збити сметану з цукром в пишну піну.
- В окремій мисочці збити згущене молоко і розм’якшене вершкове масло (150 г).
- На блюдо для подачі торта вилити трохи крему і покласти перший корж.
- Сформувати тортик, змащуючи коржі то одним, то іншим кремом на свій розсуд.
- Змішати залишки крему з крихтами і обмазати отриманою сумішшю тортик зі всіх сторін.
- Дати тортику настоятися при кімнатній температурі 2 години, потім 6 годин у холодильнику.