Торт «Медовик»

Класичний торт «Медовик» з двома кремами

Коржі для цього торта готуються за класичним рецептом, а ось для начинки використаний трохи нестандартний підхід. Відразу два різних крему дозволяють зробити медівник ще більш ніжним і вершковим. При цьому він виходить в міру солодким, завдяки присутності сметани. Борошна може знадобитися трохи менше, залежно від величини яєць і консистенції меду.
Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 600 г цукру;
  • 1 ч. л. соди;
  • 600 г борошна;
  • 150 мл меду;
  • 250 г вершкового масла;
  • 1 банку згущеного молока;
  • 500 р сметани.

Спосіб приготування:

  • Яйця розбити в глибоку мисочку, додати 300 г цукру і все добре збити.
  • В отриману масу додати соду, мед і 50 г розм’якшеного вершкового масла.
  • Перелити вміст миски в каструльку і поставити її на водяну баню (в іншій сумірною каструлі закип’ятити воду, а каструлю з заготівлею для тіста поставити зверху).
  • Пропарити тісто 15 хвилин при помірному кипінні, зрідка помішуючи масу лопаткою.
  • Через зазначений час, додати в тісто 1 склянку борошна, не знімаючи його з водяної бані.
  • Все ретельно перемішати і тримати над парою ще 2-3 хвилини.
  • На стіл або у велику миску висипати решту борошна і на неї викласти заварную масу.
  • Замісити не дуже круте тісто і розділити його на 8 частин, дати повністю охолонути.
  • Розкачати кожну частину в тонкий корж потрібного розміру, випікати коржі окремо при температурі 180 градусів по 2-3 хвилини.
  • Обрізати коржі, зробивши рівні краї, обрізки подрібнити в крихту.
  • Збити сметану з цукром в пишну піну.
  • В окремій мисочці збити згущене молоко і розм’якшене вершкове масло (150 г).
  • На блюдо для подачі торта вилити трохи крему і покласти перший корж.
  • Сформувати тортик, змащуючи коржі то одним, то іншим кремом на свій розсуд.
  • Змішати залишки крему з крихтами і обмазати отриманою сумішшю тортик зі всіх сторін.
  • Дати тортику настоятися при кімнатній температурі 2 години, потім 6 годин у холодильнику.