Торт «Монастирська хата»

Торт «Монастирська хата» вражає навіть не стільки своїм смаком, скільки зовнішнім виглядом. Апетитна гірка з вишневих трубочок моментально привертає до себе погляди і викликає щирий захват у гостей. Часто цей десерт називають «Курінь» або «Соти», знову ж таки, з-за його незвичайного оформлення.
Класична «Монастирська хата» готується з пісочного тіста, свіжої вишні та сметанного крему. Прикрашають її какао, шоколадом, глазур’ю, товченими горіхами і пр. Тим не менш, такий варіант приготування влаштував далеко не всіх гурманів. З їх подачі, на сьогоднішній день можна зустріти «Монастирську хату» з ананасами, полуницею, черешнею і навіть сухофруктами. Трубочки при цьому роблять з листкового або медового тіста, а іноді і зовсім замінюють їх звичайними млинцями.
Крем для «Монастирської хати» також може бути різним. Крім сметани, часто використовують вершки, згущене молоко, заварні креми, шоколад або сир. Це дозволяє кулінарам проявляти фантазію на всіх етапах приготування, починаючи з питання, як спекти трубочки і закінчуючи прикрасою готового страви.
Тим не менш, експериментуючи з різними складами, головне не упустити поєднання солодкого і кислого смаку, яке і відрізняє торт «Монастирська хата» від багатьох інших десертів.