Крем для торта

Як приготувати крем для торта, повинна знати кожна свідома господиня, оскільки в парі з смачними коржиками, він відкриває шлях до серця всіх домочадців. При цьому зовсім не обов’язково бути майстром кондитерських виробів. Деякі рецепти дуже легкі і засновані лише на двох-трьох продуктах, а їхнє втілення в життя займе не більше п’яти хвилин. Що ж стосується любителів більш складних десертів, то для них існує безліч незвичайних і цікавих варіантів крему для всіх видів тортів.
Головним продуктом в складі крему для торта може виступати згущене молоко, свіже молоко, вершки, сметана, сир, йогурт, вершкове масло та ін Всі вони будуть відрізнятися і за смаком, і по густоті, і по калорійності. Також у всіх кремах обов’язково присутній цукор або цукрова пудра і ванілін. Додатково використовують яйця, борошно, ванільний цукор або екстракт, лимонний сік або кислоту. В залежності від рецепту, інгредієнти змішують між собою, збивають, кип’ятять, перетирають і т. д.
Крем для торта використовують не тільки в якості просочення, але і як прикраса. За допомогою спеціальних пристосувань з нього виходять будь-які візерунки і орнаменти. Для більш міцних декоративних елементів найчастіше крем готують по особливому рецепту, спеціально для оформлення десерту.