Торт «Медовик»

Торт «Медовик» зі згущеним молоком і маслом

Відносно простий рецепт медівника, з якого можна почати своє знайомство з листковими тортами. Згущене молоко можна зварити вдома або скористатися магазинної – від цього смак десерту анітрошки не постраждає. Для аромату можна додати в крем трохи ванільного цукру.
Інгредієнти:

  • 400 г борошна;
  • 1 ч. л. соди;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. меду;
  • 400 г вершкового масла;
  • 200 г цукру;
  • 1 банку вареного згущеного молока;
  • 100 г волоських горіхів.

Спосіб приготування:

  • На водяній бані мед нагріти, 100 г вершкового масла і цукор, постійно помішувати.
  • Через 5 хвилин додати соду і нагрівати ще 1 хвилину, не припиняючи заважати.
  • Зняти каструльку, вміст трохи остудити, вбити яйця, ретельно перемішати.
  • Всипати в отриману масу 300 г борошна і замісити тісто.
  • Поставити тісто в холодильник на півгодини.
  • Стіл посипати борошном, тісто розділити на 9 частин, кожну розкачати до потрібного розміру.
  • Обрізати зайві краї, надавши коржам круглу форму.
  • Зробити по всій поверхні коржів проколи з допомогою виделки.
  • Коржі випікати до рум’яності при 200 градусах (приблизно по 5 хвилин).
  • Масло нагріти до кімнатної температури і збити міксером.
  • Поступово додати згущене молоко, не припиняючи збивати крем.
  • Зайві частини коржів і волоські горіхи подрібнити в крихту.
  • Змащувати коржі кремом, посипати горішками і крихтою, сформувати тортик.
  • Краю і верхівку медовика також обмазати кремом.
  • Залишити тортик просочуватися мінімум на 6 годин.