Торт «Медовик» зі згущеним молоком і маслом
Відносно простий рецепт медівника, з якого можна почати своє знайомство з листковими тортами. Згущене молоко можна зварити вдома або скористатися магазинної – від цього смак десерту анітрошки не постраждає. Для аромату можна додати в крем трохи ванільного цукру.
Інгредієнти:
- 400 г борошна;
- 1 ч. л. соди;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. меду;
- 400 г вершкового масла;
- 200 г цукру;
- 1 банку вареного згущеного молока;
- 100 г волоських горіхів.
Спосіб приготування:
- На водяній бані мед нагріти, 100 г вершкового масла і цукор, постійно помішувати.
- Через 5 хвилин додати соду і нагрівати ще 1 хвилину, не припиняючи заважати.
- Зняти каструльку, вміст трохи остудити, вбити яйця, ретельно перемішати.
- Всипати в отриману масу 300 г борошна і замісити тісто.
- Поставити тісто в холодильник на півгодини.
- Стіл посипати борошном, тісто розділити на 9 частин, кожну розкачати до потрібного розміру.
- Обрізати зайві краї, надавши коржам круглу форму.
- Зробити по всій поверхні коржів проколи з допомогою виделки.
- Коржі випікати до рум’яності при 200 градусах (приблизно по 5 хвилин).
- Масло нагріти до кімнатної температури і збити міксером.
- Поступово додати згущене молоко, не припиняючи збивати крем.
- Зайві частини коржів і волоські горіхи подрібнити в крихту.
- Змащувати коржі кремом, посипати горішками і крихтою, сформувати тортик.
- Краю і верхівку медовика також обмазати кремом.
- Залишити тортик просочуватися мінімум на 6 годин.