Торт «Медовик»

Домашній торт «Медовик» з заварним кремом

Заварний крем найскладніший з усіх начинок для медівника, але і смак його виправдовує витрачений час. З таким кремом тортик буде дуже ніжним і не занадто солодким. Для коржів маргарин можна замінити тією ж кількістю вершкового масла.
Інгредієнти:

  • 3 склянки борошна;
  • 3 ст. л. меду;
  • 2 ½ склянки цукру;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. л. соди;
  • 1 щіпка солі;
  • 100 г маргарину;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. крохмалю;
  • 2 склянки молока.

Спосіб приготування:

  • Викласти в глибоку миску склянка борошна, сіль, склянка цукру, 2 яйця, маргарин, ретельно збити.
  • У каструльку викласти мед і додати до нього соду, варити всі 2-3 хвилини до зміни кольору на більш темний.
  • Отриману суміш додати в тісто, ще раз збити.
  • Поступово додати борошно, замішуючи не дуже круте тісто.
  • Тісто скатати в кулю, обернути харчовою плівкою і потримати в морозилці 20 хвилин.
  • Розділити тісто на 6 однакових шматочків і кожен розкачати в круглий пласт.
  • Випікати коржі при 200 градусах по 5 хвилин кожний.
  • У каструльку вилити молоко, додати крохмаль, що залишився яйце і цукор.
  • Туди ж всипати 3 столові ложки борошна і довести все до кипіння, постійно помішуючи.
  • Обрізати коржі до потрібного розміру, зайві шматочки подрібнити в крихту.
  • Перемазати коржі кремом, зверху змастити тортик сумішшю крему та крихти.