Домашній торт «Медовик» з заварним кремом
Заварний крем найскладніший з усіх начинок для медівника, але і смак його виправдовує витрачений час. З таким кремом тортик буде дуже ніжним і не занадто солодким. Для коржів маргарин можна замінити тією ж кількістю вершкового масла.
Інгредієнти:
- 3 склянки борошна;
- 3 ст. л. меду;
- 2 ½ склянки цукру;
- 3 яйця;
- 1 ч. л. соди;
- 1 щіпка солі;
- 100 г маргарину;
- 200 г вершкового масла;
- 2 ст. л. крохмалю;
- 2 склянки молока.
Спосіб приготування:
- Викласти в глибоку миску склянка борошна, сіль, склянка цукру, 2 яйця, маргарин, ретельно збити.
- У каструльку викласти мед і додати до нього соду, варити всі 2-3 хвилини до зміни кольору на більш темний.
- Отриману суміш додати в тісто, ще раз збити.
- Поступово додати борошно, замішуючи не дуже круте тісто.
- Тісто скатати в кулю, обернути харчовою плівкою і потримати в морозилці 20 хвилин.
- Розділити тісто на 6 однакових шматочків і кожен розкачати в круглий пласт.
- Випікати коржі при 200 градусах по 5 хвилин кожний.
- У каструльку вилити молоко, додати крохмаль, що залишився яйце і цукор.
- Туди ж всипати 3 столові ложки борошна і довести все до кипіння, постійно помішуючи.
- Обрізати коржі до потрібного розміру, зайві шматочки подрібнити в крихту.
- Перемазати коржі кремом, зверху змастити тортик сумішшю крему та крихти.