Торт «Медовик» зі сметанним кремом і сухофруктами
Медовик виходить смачним і без додаткової начинки, але іноді дуже хочеться урізноманітнити звичний рецепт новими інгредієнтами. Відмінним рішенням стане додавання сухофруктів. Крім чорносливу також можна додати курагу. При бажанні просочення можна не використовувати, але з нею тортик буквально тане в роті.
Інгредієнти:
- 150 г вершкового масла;
- 1 склянка цукру;
- 3 ст. л. молока;
- 100 г маргарину;
- 3 яйця;
- 4 склянки борошна;
- 1 щіпка солі;
- 300 г меду;
- 1 ч. л. соди;
- 1 лимон;
- 600 г сметани;
- 2 банки згущеного молока;
- 250 г волоських горіхів;
- 200 г чорносливу;
- 2 пакетика ванільного цукру.
Спосіб приготування:
- Поставити каструльку на водяну баню, викласти в неї півсклянки цукру і 250 г меду.
- Додати сіль і молоко, варити 2-3 хвилини, потім викласти туди ж масло і маргарин.
- Засипати соду, добре перемішати і варити ще 2 хвилини.
- Зняти каструльку з лазні, інтенсивно заважати отриману масу ще 2-3 хвилини, потім дати їй трохи охолонути.
- Вбити яйця, перемішати, поступово вводити борошно, продовжуючи перемішувати.
- Замісити тісто і розділити його на 9-10 шматочків, розкачати на круглі коржі.
- Випікати коржі по одному при 200 градусів за 5-7 хвилин.
- Змішати в одній посуді згущене молоко, сметану і ванільний цукор.
- У каструльку викласти залишився мед, видавити лимонний сік і додати 3 ложки цукру.
- Проварити просочення 3 хвилини, потім остудити.
- На блюдо покласти перший корж, змастити його сиропом, зверху викласти подрібнені горішки і чорнослив.
- Поверх горіхів і чорносливу намазати крем, накрити другим коржем.
- Так сформувати весь тортик, залишивши 1-2 коржа для посипання.
- Змастити готовий тортик кремом зверху і з боків, посипати крихтою.
- Наполягати тортик 12 годин.