Торт «Медовик»

Торт «Медовик» зі сметанним кремом і сухофруктами

Медовик виходить смачним і без додаткової начинки, але іноді дуже хочеться урізноманітнити звичний рецепт новими інгредієнтами. Відмінним рішенням стане додавання сухофруктів. Крім чорносливу також можна додати курагу. При бажанні просочення можна не використовувати, але з нею тортик буквально тане в роті.
Інгредієнти:

  • 150 г вершкового масла;
  • 1 склянка цукру;
  • 3 ст. л. молока;
  • 100 г маргарину;
  • 3 яйця;
  • 4 склянки борошна;
  • 1 щіпка солі;
  • 300 г меду;
  • 1 ч. л. соди;
  • 1 лимон;
  • 600 г сметани;
  • 2 банки згущеного молока;
  • 250 г волоських горіхів;
  • 200 г чорносливу;
  • 2 пакетика ванільного цукру.

Спосіб приготування:

  • Поставити каструльку на водяну баню, викласти в неї півсклянки цукру і 250 г меду.
  • Додати сіль і молоко, варити 2-3 хвилини, потім викласти туди ж масло і маргарин.
  • Засипати соду, добре перемішати і варити ще 2 хвилини.
  • Зняти каструльку з лазні, інтенсивно заважати отриману масу ще 2-3 хвилини, потім дати їй трохи охолонути.
  • Вбити яйця, перемішати, поступово вводити борошно, продовжуючи перемішувати.
  • Замісити тісто і розділити його на 9-10 шматочків, розкачати на круглі коржі.
  • Випікати коржі по одному при 200 градусів за 5-7 хвилин.
  • Змішати в одній посуді згущене молоко, сметану і ванільний цукор.
  • У каструльку викласти залишився мед, видавити лимонний сік і додати 3 ложки цукру.
  • Проварити просочення 3 хвилини, потім остудити.
  • На блюдо покласти перший корж, змастити його сиропом, зверху викласти подрібнені горішки і чорнослив.
  • Поверх горіхів і чорносливу намазати крем, накрити другим коржем.
  • Так сформувати весь тортик, залишивши 1-2 коржа для посипання.
  • Змастити готовий тортик кремом зверху і з боків, посипати крихтою.
  • Наполягати тортик 12 годин.