Торт «Зебра»

Жодне застілля, свято або просто чашка чаю не обходяться
без десерту. Навіть ті, хто не відносить себе до завзятим ласунам, рідко виявляться
від шматочка апетитного тортика або пирога. Якщо хочеться, щоб частування було не
тільки смачним, але і привертало увагу незвичайним зовнішнім виглядом, ідеальний
варіант десерту – торт «Зебра».
Торт «Зебра» отримав свою назву за симпатичні чорно-білі
смужки. Багато, хто бачить його вперше, довго ламають голову, як робити
подібну «розмальовку». Насправді ж немає нічого складного – все справа в
правильному тесті і спосіб його укладання.
Для приготування торта тісто заздалегідь поділяють на дві
частини. Одну залишають без змін, а в другу додають какао. У підсумку виходять
два контрастних відтінків – світлий і темний. Перед тим, як спекти торт, тісто
викладають шарами: дві ложки білого, дві чорного і т. д.
Саме тісто для торта теж досить просте. У стандартний
рецепт входять яйця, борошно, молоко, сметана, цукор і вершкове масло. Втім, можна
приготувати його і з кисломолочними продуктами, наприклад, кефіром, додати
вершки або сир.
Торт «Зебра» відрізняється від однойменного пирога наявністю
кремовою прошарку. Перед подачею на стіл готовий тортик можна прикрасити
глазур’ю, цукровою пудрою, волоськими горіхами або кокосовою стружкою.