Торт «Медовик» – це обов’язкова страва у кожній кондитерській, адже аромат цього десерту здатний залучити відвідувачів ще здалеку. Проте зовсім не обов’язково вирушати в який-небудь заклад, щоб насолодитися улюбленою стравою. Приготувати медовик будинку зовсім не важко, при цьому з кожним разом він буде виходити все краще і краще. Головне умовити домочадців дочекатися закінчення приготування, адже перед медовими коржами практично неможливо встояти!
Тісто для медовика робиться досить просто. У нього входить просеянная борошно, яйця, цукор, вершкове масло або маргарин. Також часто кладуть розпушувач або трохи соди, щоб коржі вийшли більш пишними. І, зрозуміло, основним інгредієнтом завжди виступає мед, який замішують відразу ж в тісто. Єдина проблема, яка може виникнути у кулінара на цьому етапі – це час на приготування коржів. Випікаються вони швидко, але для цього медовика їх повинно бути досить багато.
Крем для медовика використовують заварний на основі молока або сметанний. Також дуже популярний рецепт з використанням згущеного молока. Такий крем не тільки дуже смачний, але і готується набагато швидше своїх основних конкурентів.
Крім крему внутрішньо торта часто додають різні фрукти, сухофрукти подрібнені горішки. Найпопулярнішими начинками вважаються банани і черносливы.
Прикрасити тортик можна шоколадною крихтою, глазур’ю, мигдалевими пелюстками або горіхами. Також для прикраси використовують крихту, яка залишається при формуванні медовика.