Тефтелі в духовці з підливою – 6 смачних рецептів з фото покроково

Смачні рибні тефтелі з підливою

Тефтелі – це відмінний спосіб нагодувати рибою дітей. Всім мамам знайома, що малюки не особливо люблять рибу, плюс ще там і багато кісточок. Але вихід є: приготуйте ароматні рибні тюфтельки з філе риби з підливою. Таке блюдо оцінять навіть найвибагливіші гурмани.

Інгредієнти:

  • Філе тріски – 0,3 кг
  • Курячий жовток – 1 шт.
  • Зубчики часнику – 1-2 шт.
  • Олія соняшникова без запаху – для смаження
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Свіжа петрушка – 20 г
  • Томатна паста чи кетчуп – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

  • Спочатку промийте зелень в достатній кількості холодної води. Потім обсушити її, відкинувши на друшляк. Коли вся зайва рідина стече, петрушку подрібніть за допомогою гострого ножа. Рубати треба тільки ніжні листя, тверді гілочки відріжте і викиньте.
  • Філе риби промити і уважно огляньте на наявність кісток постарайтеся максимально вибрати всі кісточки, навіть самі дрібні (хоча, філе їх не повинно бути дуже багато).
  • Пропустіть рибу через м’ясорубку. Щоб бути на 100% впевненими, що в ній не залишилося кісток, пропустіть рибу через м’ясорубку ще один раз. Таким чином, ви позбудетеся від кісток, і фарш стане ніжніше.
  • До перекрученої рибі додайте курячий жовток (білок можна заморозити або використовувати для приготування іншої страви) і дрібно порізану петрушку. Добре перемішайте всі інгредієнти. Якщо фарш буде розвалюватися, можна додати трохи борошна або манної крупи. Не забудьте додати потрібну кількість солі і спецій, які призначені для рибних страв.
  • Замість борошна можна додати панірувальні сухарі. Точна їх кількість залежатиме від кількості та консистенції фаршу, але зазвичай потрібно близько 1 столової ложки сухарів. Знову ретельно все перемішайте.
  • Приступаємо до формування тефтелек. Рибний фарш може прилипати до рук, тому, щоб цього уникнути, змочіть руки водою і вологими руками отщипывайте невеликі шматочки фаршу від загальної маси. Кожну тефтельку обваляйте в борошні.
  • Нагрійте духовку до 200 градусів. У форму для запікання налийте невелику кількість рослинної олії, перекладіть. Тепер настав час зайнятися заливкою. Для цього додайте до тефтельок кілька ложок томатної пасти або кетчупу (в залежності від того, який смак вам більше подобається: кислуватий або солодкуватий). Додайте потрібну вам кількість води (кількість залежить від того, який густоти та кількості соусу ви хочете добитися). Якщо консистенція здається вам рідкуватий, то можна додати трохи крохмалю або просіяного борошна.
  • Надішліть форму з тюфтелькою в розігріту духовку і дайте тефтельок протомиться близько 45 хвилин.
  • Рибні тюфтельки готові. На наш погляд, краще всього вони поєднуються з картопляним пюре. Але також можна приготувати в якості гарніру пасту, тушковані овочі або кашу.
  • Приємного вам апетиту!