Тефтелі в духовці з підливою – 6 смачних рецептів з фото покроково
Смачні тюфтельки в ніжному томатно-сметанному соусі
Тюфтельки виходять дуже ніжними, соковитими і ароматними. Чудовий варіант для сімейної вечері. Чудово поєднуються з овочами і крупами. Також можна подавати з макаронами.
Інгредієнти:
М’ясний фарш – 0,5 кг
Борошно – 120 г
Ріпчаста цибуля – 2 головки
Хліб білий – 80 г
Молоко – 130 мл
Сметана – 200 г
Рис сирої – 50 г
Сіль, перець, приправи – за смаком
Масло вершкове – 1 ст. л.
Томатна паста – 2-3 ст. л.
Вода – 0,5 склянки
Процес приготування:
В невелику тарілку накришить хлібний м’якуш. Залийте молоком і залиште на деякий час, щоб хліб добре ввібрав молоко.
В цей час ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді. Розріжте кожну головку цибулі навпіл, а потім дрібно наріжте кожну з половинок.
Ретельно промийте рис в семи водах до повної прозорості води, що зливається. Потім перекладіть рис в невелику каструлю, залийте достатньою кількістю води і поставте каструлю на вогонь. Коли вода в каструлі закипить, зменшіть вогонь і варіть рис, періодично помішуючи, до напівготовності.
Якщо ви використовуєте готовий фарш, то змішайте його з відварним рисом, намокшим хлібом, сіллю, перцем і спеціями. Якщо ж ви використовуєте цілий шматок м’яса, то спочатку промийте його під проточною водою, а потім пропустіть через м’ясорубку (краще використовувати не один, а кілька видів м’яса).
Щоб м’ясо в тюхтельки вийшло щільним і не розвалювалася, його потрібно трохи відбити про миску.
Змочіть руки в холодній воді, відщипуючи від фаршу невеликі шматочки, сформуйте акуратні круглі тюфтельки.
У тарілку насипте трохи борошна і обваляйте в ній кожну тефтельку.
Увімкніть плиту, поставте на неї сковорідку з налитим рослинним маслом. Коли масло достатньо нагріється, покладіть на сковорідку тефтелі, трохи зменшіть вогонь і обсмажте їх до придбання апетитною скоринки та приємного золотистого відтінку.
Займіться томатно-вершковим соусом. Для цього в невеликій каструлі розтопіть вершкове масло, додайте борошно і обсмажте. Потім в подрумянившуюся борошно додайте томатну пасту, сметану і воду. Посоліть і приправте улюбленими спеціями. Ретельно все перемішайте і тушкуйте протягом 3-5 хвилин.
Перекладіть тефтелі в форму для випічки, рівномірно полийте їх соусом і відправте в попередньо розігріту до 220 градусів духовку на 20-30 хвилин.
Такі тефтелі ідеально підійдуть до будь-якого овочевого або злаковому гарніру.