Тефтелі в духовці з підливою – 6 смачних рецептів з фото покроково

Тефтелі з індички «Соковиті»

Спробуйте приготувати на вечерю це соковите, ніжне блюдо. Тефтелі з індички чудово поєднуються і з овочами, і з крупами, і з макаронами. Прекрасний варіант ситної вечері для всієї родини.

Інгредієнти:

  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 180 г
  • М’ясо індички – 600-800 г (краще стегно, але можна і філе)
  • Ріпчаста цибуля – 1 головка
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Масло рослинне – 2-3 столові ложки

Процес приготування:

  • Якщо ви використовуєте не готовий фарш з індички, а м’ясо, то його потрібно подрібнити. Для цього промийте м’ясо під проточною водою, дайте стекти зайвої рідини, а потім наріжте м’ясо на порційні шматки товщиною 3-5 сантиметрів. Пропустіть м’ясо через м’ясорубку (краще використовувати не саму дрібну насадку, а середню). Розріжте цибулину навпіл, а кожну половинку дрібно наріжте кубиками.
  • Тепер потрібно зайнятися підготовкою овочів. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть його водою.
  • Моркву очистіть за допомогою овочечистки від шкірки (можна, звичайно, скористатися й звичайним ножем, але овощечистка зрізає шар шкірки набагато тонше і швидше), промийте під проточною водою, а за тим натріть на крупній тертці.
  • Поставте на плиту сковорідку, налийте в неї трохи рослинного масла і змішайте натерту моркву і дрібно порубаний лук. Обсмажте цибулю з морквою до приємного золотистого кольору (приблизно 5-7 хвилин).
  • Після того як зажарка готова, вимкніть плиту та перекладіть обсмажені цибулю і моркву на неглибоку тарілку, щоб швидше їх остудити до кімнатної температури.
  • З’єднайте підготовлений фарш і засмажку, добре перемішайте. Саме час додати тефтелі смак – додайте сіль, перець і ваші улюблені спеції за смаком. Все ще раз добре перемішайте, щоб всі інгредієнти перемішалися.
  • Змочіть руки в холодній воді і зліпити фрикадельки. Для цього отщипывайте від загальної маси фаршу шматочок і скатуємо з нього кульку. Із зазначеної кількості фаршу виходить близько 15 фрикадельок невеликого розміру.
  • Форму для запікання промажте невеликою кількістю рослинного масла і перекладіть туди фрикадельки. Полийте тефтелі сметаною і відправте в духовку, яку попередньо потрібно було розігріти до 200 градусів. Запікаються тюфтельки з індички приблизно 50 хвилин.
  • Смачні, ніжні, соковиті тефтелі з індички готові!