Тефтелі в духовці з підливою – 6 смачних рецептів з фото покроково

Соковиті тефтелі з підливою і картоплею

Швидкий і простий варіант ситної вечері, коли не хочеться готувати м’ясне блюдо і гарнір окремо.

Інгредієнти:

  • М’ясо (яловичина або свинина) – 350-400 г
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Морква – 1-2 шт. (залежно від розміру)
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Сіль, спеції, мелений перець – за вашим смаком
  • Солодкий болгарський перець – 1 шт.
  • Вода – 300 мл
  • Кетчуп або томатна паста – 2-3 ст. л.
  • Зубчики часнику – 2 шт.
  • Картопля – 8-10 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Рис – 1 / 3 склянки

Процес приготування:

  • Для початку потрібно відварити рис у підсоленій воді до напівготовності. Коли рис буде готовий, злийте воду і промийте його холодною водою (до речі, перед початком варіння рис також потрібно ретельно промити кілька разів, інакше ви ризикуєте отримати не розсипчастий рис, а злиплу кашу).
  • М’ясо промийте під проточною водою, розріжте на порційні шматки такого розміру, щоб вони легко помістилися в м’ясорубку.
  • Цибулину і зубчики часнику очистіть від лушпиння і пропустіть разом з м’ясом через м’ясорубку. Насадку краще вибрати не дрібну. Якщо ви хочете, щоб фарш вийшов ніжніше, то пропустіть м’ясо через м’ясорубку другий раз.
  • З’єднайте варений рис і фарш. Додайте до них одне куряче яйце і ретельно все перемішайте.
  • Налийте в тарілку трохи холодної води. Змочуйте в ній руки, перш ніж брати нову порцію фаршу для тефтелек. Вода допоможе фаршу не прилипати до рук, а тефтельок набувати правильну круглу форму.
  • Другу цибулину наріжте дрібними кубиками. Моркву очистіть від шкірки, промийте під холодною водою і натріть на крупній тертці. Болгарський перець також сполосніть водою, видаліть плодоніжку і насінну коробку і наріжте кубиками середнього розміру.
  • На сковороду налийте трохи олії і обсмажте подрібнені моркву, цибулю і перець. Смажити треба до тих пір, поки овочі не стануть м’якими (приблизно 10 хвилин). В кінці додайте трохи кетчупу/томатної пасти.
  • Поки готується зажарка, почистіть картоплю і розріжте кожен бульба на 4-8 частин (залежно від розміру картоплин).
  • Духовку заздалегідь розігріти до 200 градусів.
  • Перекладіть нарізану картоплю і засмажку в форму для випічки, додайте солодку паприку, спеції і сіль. Залийте 1,5 склянками води. Поставте форму в духовку і дочекайтеся, поки її вміст закипить.
  • Після закипання розкладіть поверх картоплі тефтелі. Надішліть форму знову в духовку і дайте вмісту протомиться близько 50 хвилин.
  • Смачне і ситне блюдо готове. При подачі, при бажанні, можна додати до тефтелі з картоплею трохи дрібно нарізаної зелені кропу.
  • Приємного вам апетиту!