Тефтелі в духовці з підливою – 6 смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт тюфтельок з підливкою з гречкою
Якщо у вас в холодильнику залежалося трохи вареної гречки з вечері, а в морозилці є шматочок фаршу, ви можете спробувати приготувати проста й ситна страва – соковиті м’ясні тюфтельки з гречкою.
Інгредієнти:
Гречана крупа (варена) – 200 г
Яйце куряче – 1 шт.
Фарш яловичий або свинячий – 350-400 г
Ріпчаста цибуля – 2 головки середнього розміру
Сіль і приправи – за смаком
Вода – 400-450 мл
Кетчуп або томатна паста – 2 – 2,5 ст. л.
Кріп свіжий – ½ пучка
Процес приготування:
Якщо у вас немає готової гречки, то відваріть потрібну кількість крупи в достатній кількості підсоленої води.
Якщо ви використовуєте м’ясо, а не готовий фарш, то промийте його під водою, трохи обсушити, а потім наріжте на невеликі шматки і пропустіть через м’ясорубку з насадкою середнього розміру.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть під холодною водою, розріжте навпіл і кожну половину нарубайте дрібним кубиком. Якщо ви перекручували м’ясо через м’ясорубку, то цибулю можна пропустити через неї.
У миску з фаршем, додайте подрібнену цибулю і гречку. Посоліть, вбийте одне куряче яйце, додайте свої улюблені приправи і ретельно все перемішайте.
Тепер можна ліпити тефтелі. Якщо фарш липне до рук, то змочіть руки холодною водою – ліпити відразу стане набагато легше. Можете поставити поруч тарілку з водою і змочувати руки по мірі необхідності. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 12-15 тефтелек середнього розміру.
Присипте стіл борошном і обваляйте в ній кожну тефтелю. Духовку розігрійте до 200 º с. У форму для запікання покладіть тюфтельки.
У невеликій мисці змішайте воду і томатну пасту/кетчуп. Якщо потрібно, то додайте трохи солі і спецій. Залийте заливкою тефтелі і поставте в розігріту духовку.
Поки тефтелі тушкуються (приблизно 30 хвилин) промийте зелень кропу, трохи обсушити і дрібно наріжте. Посипте кропом тефтелі і знову відправте в духовку. Дайте страві потушиться ще 10-15 хвилин.
Подавати таку страву найкраще з гарніром з овочів, а можна їсти як самостійне блюдо.