Тефтелі в духовці з підливою – 6 смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт тюфтельок з підливкою з гречкою

Якщо у вас в холодильнику залежалося трохи вареної гречки з вечері, а в морозилці є шматочок фаршу, ви можете спробувати приготувати проста й ситна страва – соковиті м’ясні тюфтельки з гречкою.

Інгредієнти:

  • Гречана крупа (варена) – 200 г
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Фарш яловичий або свинячий – 350-400 г
  • Ріпчаста цибуля – 2 головки середнього розміру
  • Сіль і приправи – за смаком
  • Вода – 400-450 мл
  • Кетчуп або томатна паста – 2 – 2,5 ст. л.
  • Кріп свіжий – ½ пучка

Процес приготування:

  • Якщо у вас немає готової гречки, то відваріть потрібну кількість крупи в достатній кількості підсоленої води.
  • Якщо ви використовуєте м’ясо, а не готовий фарш, то промийте його під водою, трохи обсушити, а потім наріжте на невеликі шматки і пропустіть через м’ясорубку з насадкою середнього розміру.
  • Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть під холодною водою, розріжте навпіл і кожну половину нарубайте дрібним кубиком. Якщо ви перекручували м’ясо через м’ясорубку, то цибулю можна пропустити через неї.
  • У миску з фаршем, додайте подрібнену цибулю і гречку. Посоліть, вбийте одне куряче яйце, додайте свої улюблені приправи і ретельно все перемішайте.
  • Тепер можна ліпити тефтелі. Якщо фарш липне до рук, то змочіть руки холодною водою – ліпити відразу стане набагато легше. Можете поставити поруч тарілку з водою і змочувати руки по мірі необхідності. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 12-15 тефтелек середнього розміру.
  • Присипте стіл борошном і обваляйте в ній кожну тефтелю. Духовку розігрійте до 200 º с. У форму для запікання покладіть тюфтельки.
  • У невеликій мисці змішайте воду і томатну пасту/кетчуп. Якщо потрібно, то додайте трохи солі і спецій. Залийте заливкою тефтелі і поставте в розігріту духовку.
  • Поки тефтелі тушкуються (приблизно 30 хвилин) промийте зелень кропу, трохи обсушити і дрібно наріжте. Посипте кропом тефтелі і знову відправте в духовку. Дайте страві потушиться ще 10-15 хвилин.
  • Подавати таку страву найкраще з гарніром з овочів, а можна їсти як самостійне блюдо.
  • Приємного вам апетиту!