Тефтелі з індички – смачний рецепт на сковороді
Тефтелі з індички з підливою – це дуже смачне, ніжне та дієтичне блюдо, популярне в дитячому харчуванні, яке рекомендовано також для всіх дорослих прихильників правильного харчування. Пропонуємо вам смачний рецепт тюфтельок на сковороді. А щоб підливи вийшло дуже багато, додайте трохи більше борошна і вершків.
Інгредієнти:
- Фарш з індички – 500 гр.
- Рис відварний – 1 ст.
- Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Вершки – 200 мл
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для птиці – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Олія соняшникова – для обсмажування.
- Вода гаряча – у міру потреби.
Процес приготування:
- Фарш з індичого м’яса в мисці перемішайте з рисом, відвареним до готовності.
- Додайте сіль за смаком, сухі приправи для птиці (або курки), можна додати мелений чорний перець, сушений базилік і т. д.
- Одну-дві цибулини дуже дрібно нарубаєте, додайте у фарш, перемішати.
- Сформуйте круглі тефтелі, кожну тефтельку запаніруйте в борошні (можна зробити більш щільну панірування: борошно, потім збите яйце, потім мелені сухарі).
- Обсмажте тефтелі на олії до красивої, ніжної скоринки з усіх боків.
- Для підливи натріть моркву, ще одну-дві цибулини наріжте півкільцями.
- Обсмажте овочі, помішуючи, на рослинному маслі.
- В овочі введіть борошно, перемішайте, потім введіть вершки і вершкове масло, розмішайте.
- Підсоліть і поперчіть підливку за смаком, перемішати.
- Залийте підливку в сковороду до тефтелі, тушкуйте під кришкою до готовності 15-20 хвилин на маленькому вогні.
- По мірі того, як підлива википає, її можна розбавляти невеликою кількістю гарячої води і помішувати, стежачи, щоб не пригоріла.
- Тефтелі з індички подавайте до столу гарячими з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!