Тефтелі на сковороді з підливою – 6 смачних рецептів з фото покроково

Тефтелі з індички – смачний рецепт на сковороді

Тефтелі з індички з підливою – це дуже смачне, ніжне та дієтичне блюдо, популярне в дитячому харчуванні, яке рекомендовано також для всіх дорослих прихильників правильного харчування. Пропонуємо вам смачний рецепт тюфтельок на сковороді. А щоб підливи вийшло дуже багато, додайте трохи більше борошна і вершків.

Інгредієнти:

  • Фарш з індички – 500 гр.
  • Рис відварний – 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для птиці – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Олія соняшникова – для обсмажування.
  • Вода гаряча – у міру потреби.

Процес приготування:

  • Фарш з індичого м’яса в мисці перемішайте з рисом, відвареним до готовності.
  • Додайте сіль за смаком, сухі приправи для птиці (або курки), можна додати мелений чорний перець, сушений базилік і т. д.
  • Одну-дві цибулини дуже дрібно нарубаєте, додайте у фарш, перемішати.
  • Сформуйте круглі тефтелі, кожну тефтельку запаніруйте в борошні (можна зробити більш щільну панірування: борошно, потім збите яйце, потім мелені сухарі).
  • Обсмажте тефтелі на олії до красивої, ніжної скоринки з усіх боків.
  • Для підливи натріть моркву, ще одну-дві цибулини наріжте півкільцями.
  • Обсмажте овочі, помішуючи, на рослинному маслі.
  • В овочі введіть борошно, перемішайте, потім введіть вершки і вершкове масло, розмішайте.
  • Підсоліть і поперчіть підливку за смаком, перемішати.
  • Залийте підливку в сковороду до тефтелі, тушкуйте під кришкою до готовності 15-20 хвилин на маленькому вогні.
  • По мірі того, як підлива википає, її можна розбавляти невеликою кількістю гарячої води і помішувати, стежачи, щоб не пригоріла.
  • Тефтелі з індички подавайте до столу гарячими з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!