Рибні тефтелі на сковороді з томатною підливою
А давайте тепер для різноманітності приготуємо тефтелі рибні з томатною підливою. Звичайно, м’ясні тюфтельки дуже смачні, але і з рибного філе вони виходять нітрохи не гірше, тим більше, що морська риба – це прекрасне джерело корисного білка. Для тефтелькою годиться будь-яка риба з невеликою кількістю кісток, наприклад, минтай, тріска або хек.
Інгредієнти:
- Минтай – 600-700 гр.
- Морква – 2 шт.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Вівсяні пластівці – 3 ст. л.
- Борошно – 50 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 2-3 зубчики.
- Вершкове масло – 50 гр.
- Приправи для риби – на смак.
- Рослинне масло – для обсмажування.
- Свіжа зелень кропу, петрушки – за смаком.
Процес приготування:
- Окропом у невеликій кількості залийте пластівці з вівсянки, щоб вони розбухнули.
- Рибу промийте, видаліть плавники, голови, зябра і кістки. Щоб було простіше, можна купити не цілу рибу, а готове рибне філе.
- Філе з риби пропустіть через м’ясорубку, додайте вершкове масло (розм’якшене), яйце, спеції і набряклі вівсяні пластівці, приправте фарш спеціями, сіллю і добре вимішайте.
- З фаршу зліпити кульки, обваляйте їх у борошні.
- Цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на тертці.
- На невеликій кількості рослинного масла обсмажте цибулю і моркву.
- Коли вони розм’якнуть, додайте томатну пасту, підсолити і поперчіть, додайте трохи гарячої води і тушкуйте 5 хвилин під кришкою.
- Обсмажте тюфтельки з риби в глибокій сковороді з усіх боків до красивого рум’янцю, потім залийте їх підливою і тушкуйте до готовності.
- Тефтелі з рибного фаршу тушкуються швидко: вже через 15-20 хвилин перевірте страву на готовність.
- Їжте тефтелі з риби з томатною підливою і гарніром з картопляного пюре, свіжих овочів або відварених макаронних виробів. Для краси і смаку присипте тефтелі свіжої рубаною петрушкою і кропом.
Приємного апетиту!