Тефтелі на сковороді з підливою – 6 смачних рецептів з фото покроково

Рибні тефтелі на сковороді з томатною підливою

А давайте тепер для різноманітності приготуємо тефтелі рибні з томатною підливою. Звичайно, м’ясні тюфтельки дуже смачні, але і з рибного філе вони виходять нітрохи не гірше, тим більше, що морська риба – це прекрасне джерело корисного білка. Для тефтелькою годиться будь-яка риба з невеликою кількістю кісток, наприклад, минтай, тріска або хек.

Інгредієнти:

  • Минтай – 600-700 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Вівсяні пластівці – 3 ст. л.
  • Борошно – 50 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Приправи для риби – на смак.
  • Рослинне масло – для обсмажування.
  • Свіжа зелень кропу, петрушки – за смаком.

Процес приготування:

  • Окропом у невеликій кількості залийте пластівці з вівсянки, щоб вони розбухнули.
  • Рибу промийте, видаліть плавники, голови, зябра і кістки. Щоб було простіше, можна купити не цілу рибу, а готове рибне філе.
  • Філе з риби пропустіть через м’ясорубку, додайте вершкове масло (розм’якшене), яйце, спеції і набряклі вівсяні пластівці, приправте фарш спеціями, сіллю і добре вимішайте.
  • З фаршу зліпити кульки, обваляйте їх у борошні.
  • Цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на тертці.
  • На невеликій кількості рослинного масла обсмажте цибулю і моркву.
  • Коли вони розм’якнуть, додайте томатну пасту, підсолити і поперчіть, додайте трохи гарячої води і тушкуйте 5 хвилин під кришкою.
  • Обсмажте тюфтельки з риби в глибокій сковороді з усіх боків до красивого рум’янцю, потім залийте їх підливою і тушкуйте до готовності.
  • Тефтелі з рибного фаршу тушкуються швидко: вже через 15-20 хвилин перевірте страву на готовність.
  • Їжте тефтелі з риби з томатною підливою і гарніром з картопляного пюре, свіжих овочів або відварених макаронних виробів. Для краси і смаку присипте тефтелі свіжої рубаною петрушкою і кропом.

Приємного апетиту!