Тефтелі на сковороді з підливою – 6 смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт тюфтельок зі сметаною і томатною пастою

Тефтелі з підливою зі сметани і томатної пасти – це ніщо інше, як кулінарна класика європейської кухні. А приготувати їх дуже легко. Фарш для таких м’ясних кульок годиться будь-який, однак краще, якщо ви зробите його самостійно, прокрутивши цілі шматки свіжого м’яса через м’ясорубку: так тюфтельки вийдуть самими смачними!

Інгредієнти:

Для тефтелькою:

  • Фарш свино-яловичий – 500 гр.
  • Приправи для фаршу – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Рис сирої – 100 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка, кріп – пучок.

Для підливи:

  • Томатна паста – 1-2 ст. л.
  • Приправи – за смаком.
  • Сметана – 1-2 ст. л.
  • Борошно – 1-2 ст. л.
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Рис промийте і відваріть до готовності в підсоленій воді. Промивати зварену крупу не потрібно.
  • Прокручений на м’ясорубку фарш викладіть в миску, підсолити його і приправте, додайте цибулю і дрібно нарізану зелень.
  • Наостанок додайте у фарш куряче яйце, розмішайте до однорідності.
  • Остиглий рис повністю підмішайте до фаршу.
  • Тюфтельки зліпити невеликі, обваляйте їх у борошні й обсмажте в гарячому рослинному маслі, так, щоб вони підсмажилися з кожної сторони до красивої скориночки.
  • До обсмажених тефтелі влийте томатну пасту, розмішати в склянці окропу.
  • Потушкуйте страву під кришкою чверть години.
  • Борошно добре розмішайте зі сметаною і половиною склянки гарячою водою, додайте в сковороду, тушкуйте до готовності ще близько 10 хвилин на невеликому вогні. Якщо потрібно, підсолити і поперчіть підливку за вашим смаком.
  • Готові тефтелі подавайте до столу гарячими з будь-яким гарніром, присипте їх рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Порада: щоб прискорити приготування тефтелькою, зробіть побільше м’ясних кульок з рисом запас і заморозьте їх в морозильній камері в сирому вигляді в харчовому контейнері, а коли треба буде, розморозьте, додайте підливу і потушкуйте страву до готовності.