Покроковий рецепт тюфтельок зі сметаною і томатною пастою
Тефтелі з підливою зі сметани і томатної пасти – це ніщо інше, як кулінарна класика європейської кухні. А приготувати їх дуже легко. Фарш для таких м’ясних кульок годиться будь-який, однак краще, якщо ви зробите його самостійно, прокрутивши цілі шматки свіжого м’яса через м’ясорубку: так тюфтельки вийдуть самими смачними!
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
- Фарш свино-яловичий – 500 гр.
- Приправи для фаршу – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Рис сирої – 100 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка, кріп – пучок.
Для підливи:
- Томатна паста – 1-2 ст. л.
- Приправи – за смаком.
- Сметана – 1-2 ст. л.
- Борошно – 1-2 ст. л.
- Вода – 300 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Рис промийте і відваріть до готовності в підсоленій воді. Промивати зварену крупу не потрібно.
- Прокручений на м’ясорубку фарш викладіть в миску, підсолити його і приправте, додайте цибулю і дрібно нарізану зелень.
- Наостанок додайте у фарш куряче яйце, розмішайте до однорідності.
- Остиглий рис повністю підмішайте до фаршу.
- Тюфтельки зліпити невеликі, обваляйте їх у борошні й обсмажте в гарячому рослинному маслі, так, щоб вони підсмажилися з кожної сторони до красивої скориночки.
- До обсмажених тефтелі влийте томатну пасту, розмішати в склянці окропу.
- Потушкуйте страву під кришкою чверть години.
- Борошно добре розмішайте зі сметаною і половиною склянки гарячою водою, додайте в сковороду, тушкуйте до готовності ще близько 10 хвилин на невеликому вогні. Якщо потрібно, підсолити і поперчіть підливку за вашим смаком.
- Готові тефтелі подавайте до столу гарячими з будь-яким гарніром, присипте їх рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Порада: щоб прискорити приготування тефтелькою, зробіть побільше м’ясних кульок з рисом запас і заморозьте їх в морозильній камері в сирому вигляді в харчовому контейнері, а коли треба буде, розморозьте, додайте підливу і потушкуйте страву до готовності.