Тефтелі на сковороді з підливою – 6 смачних рецептів з фото покроково

Курячі тефтелі як у садку з підливою

Соковиті, ніжні, дієтичні курячі тефтелі, які нам часто готували в дитячому саду з густим соусом, подобалися, напевно, всім. Якщо ви хочете повторити це блюдо у себе вдома, тоді скористайтеся нашим рецептом і порадуйте себе і своїх близьких!

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Булка біла (батон) – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Паста томатна -1 ст. л.+150 мл води.
  • Рис – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Приправа для птиці – за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку промийте та відваріть рис до готовності в підсоленій воді (на 1 частина рису беріть 2 частини води).
  • Фарш краще зробіть самостійно з курячої грудки і м’якоті з ніжок: на м’ясорубці прокрутіть м’ясо з цибулею і невеликою кількістю білої булки (батона).
  • Фарш підсолити, приправте за смаком, але спецій кладіть трохи, додайте сире яйце і добре вимішайте.
  • У фарш додайте рис, коли він трохи охолоне, розмішайте.
  • Сформуйте круглі тюфтельки невеликого розміру, обваляйте їх у борошні і злегка обсмажте до красивої скоринки з усіх боків на рослинному маслі.
  • У сковороду до обсмаженою тефтельок додайте томатну пасту, розведену водою.
  • Тушкуйте тюфтельки під кришкою 10 хвилин на несильному вогні.
  • Потім сметану і борошно розведіть в 150-200 мл теплої води до однорідності, додайте в сковороду до тефтельок і доведіть блюдо до готовності, загасивши ще 5-7 хвилин під кришкою.
  • Тефтелі курячі «з садочка» з підливою їжте гарячими з гарніром з картопляного пюре, щоб було зовсім як в дитинстві!

Приємного апетиту!