Смачний рецепт тюфтельок з рисом на сковороді з підливою
Тефтелі з рисом – це дуже ситне блюдо, особливо якщо вона подається з гарніром з макаронних виробів, тушкованих овочів або відвареної картоплі. Для різноманітності в якості наповнювача в м’ясні кульки можна додавати не тільки рис, але і гречку, і білий хліб. Крім того, тефтелі можна не тільки смажити, але і запікати в духовці або готувати на пару.
Інгредієнти:
Для фаршу:
- Фарш свинина + яловичина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Білий хліб – 150 гр.
- Морква – 1 шт.
- Часник – за смаком.
- Рис – 0,5 ст.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для фаршу – за смаком.
- Кріп свіжий – за смаком.
- Олія – для смаження.
Для соусу:
- Сметана – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Мелений чорний перець – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Борошно – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
- Рис відваріть до готовності заздалегідь в підсоленій воді, а коли звариться – зайву воду злийте, але рис не промивайте.
- Фарш краще всього зробити самим, пропустивши через м’ясорубку м’ясо свинини та курятину.
- Хліб розмочіть в молоці або у воді, відіжміть, додайте у фарш.
- Додайте відварений рис, моркву, натерту на дрібній тертці, рубаний кріп, часник і цибулю.
- Приправте фарш за смаком сіллю і приправами, добре вимісіть.
- Сформуйте тефтелі, за бажанням їх можна запанірувати в борошні, а можна обсмажувати і без борошна на розпеченому маслі з усіх боків, щоб з’явилася гарна скоринка.
- Для підливи потрібно нарізати цибулю, а моркву натерти на тертці. За бажанням в підливу можна додати болгарський перець, нарізаний соломкою, а також свіжі помідори або томатну пасту.
- Овочі обсмажте, додайте сметану, розведіть підливу гарячою водою, щоб вона була середньої густоти.
- Залийте підливою тефтелі і тушкуйте під кришкою хвилин 15-20.
- Борошно розведіть в невеликій кількості холодної води, а щоб вона не заварилася, розмішайте віночком.
- Влийте в підливу розведене борошно, додайте приправи і сіль за смаком, а також рубаний часник і протушкувати все разом ще 5-7 хвилин під кришкою на маленькому вогні.
- Їжте тефтелі з підливою гарячими, найсмачніше – разом з пюре з картоплі.
Приємного апетиту!