Гречаний суп з курки в мультиварці
Готувати супи в мультиварці дуже легко, незалежно від їх складу та рівня складності. Якщо хочеться знизити калорійність страви, досить просто не обсмажувати овочі перед готуванням. Для різноманітності можна додати в такий суп сосиски і зелений лук. Куряче м’ясо також підійде на кісточках.
Інгредієнти:
- 1 стакан гречаної крупи;
- 500 г курки;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 500 г картоплі;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- Лавровий лист;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Порізати цибулю і курку кубиками, моркву натерти.
- Викласти м’ясо з овочами в чашу мультиварки і обсмажити на рослинному маслі в режимі «Випічка».
- Картоплю нарізати брусками і додати в каструльку.
- Всипати туди ж гречану крупу, попередньо ретельно промивши її водою.
- Посолити і поперчити страву за смаком, кинути в чашу лавровий лист.
- Залити вміст мультиварки гарячою водою, готувати в режимі «Суп» 1 год.
Тепер ви знаєте, як готувати суп з курки. Приємного апетиту!
Суп з курки – це одне з найпоширеніших перших страв, з яким придумано безліч смачних і корисних рецептів. Курячий бульйон не тільки дозволить швидко насититися, але також додасть сил і зміцнить імунітет. Перед тим, як приготувати такий суп для своїх близьких, прочитайте кілька корисних рекомендацій:
- Для наваристого бульйону м’ясо потрібно брати на кісточці. Якщо ж використовується філе, його рекомендується трохи обсмажити разом з овочами;
- Для дієтичного супу важливо постійно знімати з бульйону пінку, видаляючи зайвий жир;
- Куряче м’ясо вариться до готовності приблизно 35-40 хвилин на невеликому вогні;
- Заливати суп найкраще гарячою водою, так час приготування істотно знизиться;
- Перед тим, як зварити, овочі обсмажують необов’язково, але оскільки смак супу буде більш насиченим.