Суп з курки

Гречаний суп з курки в мультиварці

Готувати супи в мультиварці дуже легко, незалежно від їх складу та рівня складності. Якщо хочеться знизити калорійність страви, досить просто не обсмажувати овочі перед готуванням. Для різноманітності можна додати в такий суп сосиски і зелений лук. Куряче м’ясо також підійде на кісточках.
Інгредієнти:

  • 1 стакан гречаної крупи;
  • 500 г курки;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 500 г картоплі;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Лавровий лист;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Порізати цибулю і курку кубиками, моркву натерти.
  • Викласти м’ясо з овочами в чашу мультиварки і обсмажити на рослинному маслі в режимі «Випічка».
  • Картоплю нарізати брусками і додати в каструльку.
  • Всипати туди ж гречану крупу, попередньо ретельно промивши її водою.
  • Посолити і поперчити страву за смаком, кинути в чашу лавровий лист.
  • Залити вміст мультиварки гарячою водою, готувати в режимі «Суп» 1 год.

Тепер ви знаєте, як готувати суп з курки. Приємного апетиту!
Суп з курки – це одне з найпоширеніших перших страв, з яким придумано безліч смачних і корисних рецептів. Курячий бульйон не тільки дозволить швидко насититися, але також додасть сил і зміцнить імунітет. Перед тим, як приготувати такий суп для своїх близьких, прочитайте кілька корисних рекомендацій:

  • Для наваристого бульйону м’ясо потрібно брати на кісточці. Якщо ж використовується філе, його рекомендується трохи обсмажити разом з овочами;
  • Для дієтичного супу важливо постійно знімати з бульйону пінку, видаляючи зайвий жир;
  • Куряче м’ясо вариться до готовності приблизно 35-40 хвилин на невеликому вогні;
  • Заливати суп найкраще гарячою водою, так час приготування істотно знизиться;
  • Перед тим, як зварити, овочі обсмажують необов’язково, але оскільки смак супу буде більш насиченим.