Смачний суп гороховий з копченою куркою
Горох відмінно поєднується з усіма видами копченого м’яса, а особливо з курячою грудкою. Перед приготуванням його необхідно замочувати у воді на ніч. Такий суп відрізняється не тільки приємним насиченим смаком, але і незвичайно апетитним ароматом.
Інгредієнти:
- ½ Склянки сушеного гороху;
- 250 г копченої курки;
- 1 цибулина;
- 4 картоплі;
- 1 морква;
- 4 ст. л. рослинного масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Нарізати картоплю кубиками
- Картоплю і копчену курку нарізати кубиками.
- Подрібнити цибулю, натерти дрібно моркву.
- Горох викласти в каструльку і залити водою, варити 40 хвилин на невеликому вогні.
- Додати до гороху картоплю, через 5 хвилин – курку і варити 10 хвилин.
- Моркву з цибулею обсмажити в невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору.
- Засипати піджарку в загальну каструльку і продовжувати приготування 5 хвилин.
- Додати лавровий лист і спеції за смаком.
- Накрити суп кришкою і залишити на 10 хвилин перед подачею.