Суп з курки

Суп рисовий з куркою і грибами

Суп на перший погляд досить простий, але при цьому містить безліч поживних речовин, які цінуються в перших стравах. Гриби потрібно брати свіжі і обсмажувати їх на вершковому маслі. Готовий суп можна подати зі сметаною.
Інгредієнти:

  • 500 мл курячого бульйону;
  • 250 г курки;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1 цибулина;
  • 75 г рису;
  • 175 г грибів;
  • 1 щіпка червоного перцю;
  • 1 ч. л. перцю горошком;
  • 30 г вершкового масла;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Зварити бульйон, вийняти з нього м’ясо і остудити.
  • Рис промити, засипати в каструлю з бульйоном, довести до кипіння.
  • Бульйон посолити і поперчити, варити рис 40 хвилин на невеликому вогні.
  • Нарізати цибулю та гриби кубиками.
  • Розтопити на сковороді вершкове масло і обсмажити гриби з цибулею.
  • Дрібно нарізати курку і зелень, додати в суп.
  • Висипати в ту ж каструлю піджарку з грибів і цибулі.
  • Варити суп ще 5 хвилин, потім дати настоятися під закритою кришкою.