Суп з фрикадельками

Сирний суп з фрикадельками з сьомги

Таке перше блюдо важко назвати повсякденним. Поєднання сьомги і плавленого сиру дає ніжний вершковий смак, а брокколі додає свіжість і незвичайну смакову нотку. Зелень також можна використовувати для прикраси готового страви.
Інгредієнти:

  • 400 г сьомги;
  • 100 г плавленого сиру;
  • 200 г броколі;
  • 150 г цибулі;
  • 3 картоплини;
  • 2 літри води;
  • 2 ст. л. борошна;
  • Зелень;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Нарізати картоплю кубиками, викласти в каструлю і залити водою.
  • Коли картопля стане м’яким, додати до нього філе сьомги.
  • Варити 10 хвилин, потім вийняти рибу і картоплю з каструлі (бульйон не виливати).
  • Розім’яти картоплю і сьомгу до стану пюре, посолити, додати борошно і дрібно нарізану зелень.
  • Зробити з отриманого фаршу невеликі фрикадельки.
  • Цибулю нарізати кубиками, додати в бульйон і знову поставити каструлю на вогонь.
  • Варити цибулю 10 хвилин, потім додати брокколі і продовжувати приготування ще 10 хвилин.
  • Засипати в каструлю фрикадельки, дочекатися, поки вони спливуть на поверхню.
  • Сир натерти на тертці і додати в суп, варити ще 5 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати суп з фрикадельками. Приємного апетиту!
Суп з фрикадельками – це ситне перше блюдо на основі тефтелек з фаршу. Воно знаходить своїх шанувальників і серед м’ясоїдів, і серед любителів морепродуктів. Приготувати таке частування в домашніх умовах і не допустити будь-яких помилок допоможуть поради досвідчених кулінарів, як зварити суп з фрикадельками:

  • Перед тим, як солити суп з фрикадельками, його обов’язково потрібно спробувати, оскільки фарш сам по собі містить сіль і її може і зовсім не знадобитися;
  • Ліпити фрикадельки найпростіше вологими руками, тому попередньо замочіть їх у воді. Також можна використовувати дві чайні ложки;
  • Щоб фарш вийшов більш ніжним, можна пропустити м’ясо через м’ясорубку кілька разів замість одного;
  • Якщо фрикадельки погано ліпляться, можна трохи обваляти їх у борошні;
  • Фрикадельки можна заморозити у морозильній камері, щоб потім скоротити час приготування супу.