Рис для суші

Рис для суші – це основа всього страви, без якої воно втратить всякий сенс і смак. Тим, хто любить побалувати себе східною кухнею, просто необхідно знати всі секрети його приготування. В Японії існує безліч традицій на цей рахунок, дотримання яких гарантує отримання ідеального рису для суші. Втілити в життя всі ці премудрості вийде далеко не у кожного кулінара, тим не менше, основні з них повинні бути виконані в обов’язковому порядку.
Краще всього використовувати спеціальний рис для приготування суші, який знайдеться на полицях кожного супермаркету. З ним буде набагато простіше управлятися під час приготування ролів. Тим не менш, часто його замінюють будь-яким іншим білим рисом, віддаючи перевагу круглозернистому.
Перед тим, як готувати, рис ретельно промивають і замочують на кілька годин. Це дозволяє не лише очистити крупу, але й дати їй трохи набрякнути. Далі потрібно відварити рис до готовності, строго дотримуючи пропорції з водою, зазначені в рецепті.
Головним секретом правильного рису для суші є просочування із спеціального маринаду. Його готують на основі рисового, виноградного, яблучного або столового оцту, додаючи цукор і сіль. У деяких рецептах також присутні дріжджі, горілка, соєвий соус і навіть яйця. Маринад може бути гарячим або холодним, у залежності від рецепту.