Пшоняна каша з гарбузом

Пшоняна каша з гарбузом – це енергетичний коктейль, з якого просто необхідно починати свій день. Пшоно саме по собі дуже корисно для людини. Воно допомагає очищати організм від шкідливих речовин, покращує травлення, наповнює силами і знижує вплив важких металів.
Додаючи пшоно гарбуз, можна не тільки поліпшити його смак, але і примножити корисні властивості. Незважаючи на багатий вітамінний склад, каша насичена вуглеводами, які можуть негативно позначитися на фігурі. Завдяки овочевому компоненту, цей ризик значно знижується. Рослинні волокна гарбуза не дозволяють організму засвоювати зайві компоненти. Крім того, гарбуз відновлює роботу серцево-судинної системи, покращує обмін речовин, прискорює ріст.
Приготувати пшоняну кашу з гарбузом можна в звичайній каструльці, в мультиварці і навіть по-старому – в горщиках. Зварити її не складе особливих труднощів, навіть, якщо кулінарія не є вашою сильною стороною. Достатньо лише змішати всі інгредієнти і іноді помішувати страву на плиті.
У кашу при бажанні кладуть цукор, мед, ваніль, корицю і вершкове масло. Популярними вважаються рецепти зі змішаних круп, або з додаванням ще яких-небудь фруктів: яблук, чорносливу, кураги, родзинок. Приготувати пшоно можна на воді або молоці. При цьому каша може бути солодкою, так і солоною. В солону зазвичай додають м’ясо і овочі.
Подавати пшоняну кашу з гарбузом рекомендується з ранку в якості основної страви, або десерту. Вона підходить навіть для зовсім маленьких діток, тільки в цьому випадку її доведеться трохи подрібнити блендером.