Картопляний суп з фрикадельками в мультиварці
Простий рецепт супу з фрикадельками, який виходить ще смачніше за рахунок попереднього обжарювання фаршу. Тим не менш, якщо хочеться заощадити час приготування, фрикадельки можна не обсмажувати. У деяких моделях мультиварок режим «Гасіння» можна замінити «Супом».
Інгредієнти:
- 300 г яловичини;
- 4 картоплини;
- 1 яйце;
- 1/3 склянки рису;
- 1 цибулина;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- 1 морква;
- 2 літри води;
- Лавровий лист;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- М’ясо промити і пропустити через м’ясорубку.
- Додати до фаршу яйце, сіль і перець за смаком, добре перемішати.
- Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на середній тертці.
- Чашу мультиварки змастити рослинним маслом і включити режим «Випічка».
- Зліпити фрикадельки і викласти їх на дно чаші, обсмажувати 10 хвилин.
- Перевернути фрикадельки і обсмажувати ще 10 хвилин.
- Додати в каструлю моркву і цибулю, продовжувати приготування в тому ж режимі ще 10 хвилин.
- Нарізати кубиками картоплю, викласти до решти інгредієнтів.
- Промити рис і засипати його в каструлю, додати сіль, перець і лавровий лист.
- Залити в чашу воду і готувати суп 1 годину в режимі «Гасіння».
- Готовий суп доповнити дрібно нарубаною зеленню.