Суп з фрикадельками

Картопляний суп з фрикадельками в мультиварці

Простий рецепт супу з фрикадельками, який виходить ще смачніше за рахунок попереднього обжарювання фаршу. Тим не менш, якщо хочеться заощадити час приготування, фрикадельки можна не обсмажувати. У деяких моделях мультиварок режим «Гасіння» можна замінити «Супом».
Інгредієнти:

  • 300 г яловичини;
  • 4 картоплини;
  • 1 яйце;
  • 1/3 склянки рису;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 1 морква;
  • 2 літри води;
  • Лавровий лист;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • М’ясо промити і пропустити через м’ясорубку.
  • Додати до фаршу яйце, сіль і перець за смаком, добре перемішати.
  • Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на середній тертці.
  • Чашу мультиварки змастити рослинним маслом і включити режим «Випічка».
  • Зліпити фрикадельки і викласти їх на дно чаші, обсмажувати 10 хвилин.
  • Перевернути фрикадельки і обсмажувати ще 10 хвилин.
  • Додати в каструлю моркву і цибулю, продовжувати приготування в тому ж режимі ще 10 хвилин.
  • Нарізати кубиками картоплю, викласти до решти інгредієнтів.
  • Промити рис і засипати його в каструлю, додати сіль, перець і лавровий лист.
  • Залити в чашу воду і готувати суп 1 годину в режимі «Гасіння».
  • Готовий суп доповнити дрібно нарубаною зеленню.