Овочеве рагу з м'ясом

Овочеве рагу з м’ясом – це популярний друге блюдо, особливі інтерпретації якого є практично в будь-якій кухні світу. Це частування добре не тільки своїми смаковими якостями, але і корисними властивостями. Оскільки овочі не обсмажуються, а тушкуються, вітаміни зберігаються практично повністю.
Калорійність і жирність страви більшою мірою залежить від м’яса. Яких-небудь обмежень для цього інгредієнта немає, тому можна сміливо використовувати курку, індичку, свинину, яловичину, телятину та ін. При цьому можна порізати м’ясо на шматочки, додати разом з кісточками, або ж перемолоти у фарш.
Щоб страву можна було назвати рагу, достатньо трьох-чотирьох основних овочів. Зазвичай це картопля, цибуля та морква. Тим не менш, такий варіант більше буде схожий на спекотне, а ось для цього рагу знадобиться юшка. Для цього додають помідори, болгарський перець або томатну пасту. Також можна заправити рагу овочевим соком будь-якого змісту.
За великим рахунком, в рагу можна додати будь-які овочі: білокачанну або кольорову капусту, баклажани, кабачки і ін. Також одним з обов’язкових інгредієнтів вважається часник. Можна обмежитися парою зубчиків, або ж додати цілу головку, в залежності від власних уподобань.
З приправ в рагу кладуть сіль, запашний, червоний і чорний перець, лавровий лист. Для кислинки можна використовувати лимонну кислоту, а солодкуватого присмаку – цукор.
Подають рагу в глибокій тарілці. Можна їсти виделкою або ложкою, залежно від кількості юшки. Перед подачею потрібно прикрасити страву дрібно рубаною зеленню. З рагу відмінно поєднуються сметанний і часниковий соус.