Овочеве рагу в мультиварці

Рагу в мультиварці виходить просто чудовим. Вся справа в тому, що в цій диво-каструлі їжа готується при низьких температурах, тобто мліє, і тому вдається зберегти більше корисних речовин, ніж якщо робити аналогічне страву на плиті. Саме завдяки такому томління рагу виходить більш соковитим, смачним і ароматним. Ще одним доводом на користь використання мультиварки є той факт, що кількість використовуваного масла можна скоротити до мінімуму або зовсім від нього відмовитися. У процесі приготування немає необхідності в періодичному перемішуванні страв, адже в мультиварці вони рівномірно прогріваються і не пригорають.
Для приготування рагу підійдуть найрізноманітніші продукти: всілякі овочі, бобові, гриби, м’ясо, птиця і навіть риба. Кожен інгредієнт нарізають невеликими скибочками, обсмажують в олії, потім складають разом і тушкують з додаванням води. Але рагу можна готувати не тільки з звичайною водою. Дуже смачно виходить, якщо окремо зробити соус на основі томатної пасти, часнику, болгарського перцю, прованських трав і зелені. Всі інгредієнти подрібнюють у блендері, викладають до основних продуктів і страва тушкують необхідне для його приготування час.

Пісне овочеве рагу в мультиварці

Фото пісного овочевого рагу в мультиварці

Овочеве рагу в мультиварці виходить неймовірно яскравим, ароматною і дуже смачною. Тим більше, що ця диво-каструля дозволяє істотно заощадити час і сили на приготування страви. Зробити овочеве рагу можна зі свіжих або заморожених овочів. Можна також приготувати страву з додаванням свіжих помідорів, капусти, броколі, грибів, зеленого горошку — сміливо експериментуйте з складом продуктів, і кожного разу ви будете отримувати нове блюдо.
Інгредієнти:

  • картопля — 3 шт.;
  • цукіні — 2 шт. (молоді, невеликого розміру);
  • морква — 1 шт.;
  • квасоля стручкова — 100 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • зелень — пучок (кріп, петрушка, кінза);
  • часник — 4 зубчики;
  • вода — 1 мультистакан;
  • паста томатна — 1 ст. л. (або 2 стиглих помідора);
  • олія рослинна;
  • перець болгарський — 3 шт. (краще різних кольорів);
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Всі овочі ретельно промиваємо, очищаємо.
  • Перець нарізаємо брусочками, цибулю і цукіні (якщо овоч молодий, то очищати не потрібно) — великими кубиками, моркву — кружальцями. Квасоля нарізаємо в довільному порядку, але не дуже дрібно. Часник подрібнюємо. Картоплю нарізаємо кубиками середнього розміру.
  • У мультиварочную чашу вливаємо олію, активуємо режим «Смаження», викладаємо моркву, цибулю, овочі готуємо 15 хвилин, постійно перемішуючи інгредієнти.
  • У чашу викладаємо всі інші овочі та часник, за смаком кладемо сіль, перець. Всі продукти добре перемішуємо.
  • Воду перемішуємо з томатною пастою, вливаємо в чашу. Закриваємо кришку.
  • Встановлюємо режим «Гасіння», готуємо 60 хвилин.
  • Зелень дрібно нарізаємо, додаємо в рагу за 5 хвилин до закінчення режиму.

Рагу з кабачків і свинини в мультиварці

Фото рагу з кабачків і свинини в мультиварці

Ситне густе і неймовірно смачне рагу зі свининою та овочами стане гарним обідом або вечерею. Готується все просто: всі інгредієнти нарізаємо і послідовно викладаємо в чашу, а все інше зробить мультиварка. Бажано вибирати нежирну свинину. Крім овочів, зазначених у рецепті, можна додати будь-які інші, які опиняться на кухні: кольорову або білокачанну капусту, кольрабі, кукурудзу, горошок, квасоля.
Інгредієнти:

  • свинина — 500 г;
  • баклажан — 1 шт.;
  • перець болгарський — 1 шт.;
  • часник — 3 зубчики;
  • кабачок — 1 шт.;
  • картопля — 3 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • помідори — 2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • сіль, перець;
  • олія рослинна;
  • свіжий базилік.

Спосіб приготування:

  • Свинину нарізаємо на шматочки.
  • Овочі промиваємо, баклажани, картоплю і помідори нарізаємо кубиками, моркву — кружальцями, перець — смужками, цибулю і часник подрібнюємо. Кабачок очищаємо (якщо використовуємо молодий овоч, то шкірку залишаємо), нарізаємо невеликими кубиками.
  • У мультиварочную чашу вливаємо олію, встановлюємо режим «Смаження». Викладаємо шматочки свинини, обсмажуємо до приємної рум’яної скоринки 15 хвилин.
  • Додаємо цибулю і моркву, солимо, перчимо, інгредієнти перемішуємо, готуємо ще 10 хвилин.
  • Викладаємо овочі, що залишилися, перемішуємо, вливаємо воду (150 мл). Кришку мультиварки закриваємо, активуємо режим «Гасіння», готуємо 60 хвилин.
  • Готове рагу розкладаємо по тарілках, прикрашаємо свіжим базиліком або петрушкою.

Рагу з баклажанів і яловичини в мультиварці

Фото рагу з баклажанів і яловичини в мультиварці

Ситна, з напрочуд насиченим ароматом рагу порадує своїм дивовижним смаком і чудовим зовнішнім виглядом. Для цієї страви ми використовуємо яловичу вирізку і овочі: картопля, морква, баклажан, помідори, болгарський перець і цибуля. Можна додати свіжу стручкову квасоля, цукіні, білокачанну капусту та інші овочі, які опиняться під рукою.
Інгредієнти:

  • яловичина — 300 г;
  • картопля — 4 шт.;
  • болгарський перець — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • баклажан — 1 шт.;
  • петрушка пучок;
  • помідори — 2 шт.;
  • вода — 150 мл;
  • часник — 4 зубчики;
  • хмелі-сунелі;
  • сіль, червоний і чорний перець;
  • олія рослинна.

Спосіб приготування:

  • М’ясо нарізаємо невеликими шматочками.
  • Встановлюємо режим «Смаження», вливаємо в каструлю трохи олії, прогріваємо його, викладаємо нарізану яловичину, обсмажуємо до рум’яної скоринки.
  • Лук очищаємо, помідори промиваємо, інгредієнти нарізаємо кубиками. Морква промиваємо, натираємо на тертці. Овочі відправляємо до м’яса. Також додаємо хмелі-сунелі, обидва види перцю і сіль. Перемішуємо.
  • У болгарського перцю видаляємо насіння, м’якоть нарізаємо брусочками.
  • Баклажани нарізаємо кубиками середнього розміру.
  • Перець і баклажан також перекладаємо в чашу.
  • Картопля очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками. Часник подрібнюємо. Інгредієнти перекладаємо в мультиварочную чашу до інших продуктів. Все ретельно перемішуємо, трохи солимо.
  • Вливаємо воду, кришку мультиварки закриваємо.
  • Встановлюємо режим «Гасіння», готуємо 60 хвилин.
  • Готове рагу викладаємо на тарілки, посипаємо дрібно нарізаною петрушкою.

Тепер ви знаєте, як готувати рагу в мультиварці. Приємного апетиту!
В овочевому рагу абсолютно не принципове склад і співвідношення продуктів: вони можуть бути якими завгодно. Використовуємо будь-які овочі, які ростуть на городі, знаходяться в холодильнику або продаються в найближчому магазині. Картопля, зелений горошок, капуста, кабачки, моркву, болгарський перець — чим різноманітніше набір інгредієнтів, тим смачніше виходить рагу. Щоб блюдо стало більш ситним, добре покласти в рагу м’ясні продукти: свинину, курку, яловичину, баранину. Не забуваємо про спеції та зелень — ситне, яскраве і смачне блюдо готове! Про те, як смачно приготувати овочеве рагу в мультиварці, розкажуть досвідчені кулінари:

  • Рагу вийде смачнішим, якщо всі овочі попередньо обсмажити, потім з’єднати разом, додати води і готувати в режимі «Гасіння».
  • Щоб овочі зберегли свій зовнішній вигляд і не розвалилися в кашу, нарізайте їх на шматочки середнього, а не маленького розміру.
  • В овочевому рагу багато овочів не буває. Сміливо додавайте будь-які овочі, які опиняться під рукою: квасоля, спаржу, цвітну капусту, ріпу, баклажани, заморожений або свіжий зелений горошок, часник.
  • Овочеве рагу можна подавати по-різному: як повноцінне гаряче блюдо або холодну закуску, представлену з хлібом в якості бутербродів.
  • Баклажани перед додаванням в страву необхідно нарізати на шматочки, посипати сіллю і залишити на 15 хвилин. Так з овоча піде зайва гіркота.
  • Якщо ви додаєте в рагу помідори, то спочатку обдайте кип’ятком овочі і зніміть з них шкірку.