Овочеве рагу в мультиварці

Рагу в мультиварці виходить просто чудовим. Вся справа в тому, що в цій диво-каструлі їжа готується при низьких температурах, тобто мліє, і тому вдається зберегти більше корисних речовин, ніж якщо робити аналогічне страву на плиті. Саме завдяки такому томління рагу виходить більш соковитим, смачним і ароматним. Ще одним доводом на користь використання мультиварки є той факт, що кількість використовуваного масла можна скоротити до мінімуму або зовсім від нього відмовитися. У процесі приготування немає необхідності в періодичному перемішуванні страв, адже в мультиварці вони рівномірно прогріваються і не пригорають.
Для приготування рагу підійдуть найрізноманітніші продукти: всілякі овочі, бобові, гриби, м’ясо, птиця і навіть риба. Кожен інгредієнт нарізають невеликими скибочками, обсмажують в олії, потім складають разом і тушкують з додаванням води. Але рагу можна готувати не тільки з звичайною водою. Дуже смачно виходить, якщо окремо зробити соус на основі томатної пасти, часнику, болгарського перцю, прованських трав і зелені. Всі інгредієнти подрібнюють у блендері, викладають до основних продуктів і страва тушкують необхідне для його приготування час.