Гречка по-купецьки

Гречка по-купецьки — ситний і смачний обід, яким приємно порадувати близьких, тим більше що страва виходить дуже поживним і корисним. Адже гречана крупа містить безліч мікроелементів, мінералів, кислот і вітамінів. Її регулярне вживання дозволяє уникнути різних патологій і зміцнити здоров’я. До того ж, це низькокалорійний продукт: в 100 г гречки міститься всього 110 ккал, тому страви на її основі рекомендовані для дієтичного харчування. І справа тут не стільки в невисоку калорійність, а скільки в її особливої якості — гречка здатна тривалий час давати відчуття ситості, що важливо при знаходженні на дієті.
По суті, гречка по-купецькому робиться елементарно. Спочатку готуються продукти, а основні інгредієнти цієї страви — гречана крупа, морква, цибуля, м’ясо і спеції. М’ясо може бути будь-яким, добре підходить і курка, і свинина, і яловичина. Потім обсмажують м’ясо і овочі, додають промиту крупу, спеції, вливають воду. Блюдо гасять на повільному вогні до повної готовності. Іноді гречку готують в духовці: запікають в горщиках або у формі. Така каша виходить особливо розсипчастою і ароматною.
Гречка по-купецькому стане чудовим сніданком, який зарядить енергією на цілий день, ситним обідом, здатним підтримати сили, і легким вечерею, живильним, але і не дуже калорійним.