Соковиті і м'які котлети з індички на сковороді – 6 рецептів з фото покроково
Соковиті котлети з індички з підливою на сковороді
Підлива в цьому рецепті готується на основі томатної пасти і бульйону, а неповторний аромат надають їй прянощі. Рекомендується приготувати великий обсяг підливи, щоб її вистачило і для котлет, і для гарніру.
Інгредієнти:
Фарш з індички – 600 р.
Білий хліб – 2 скибочки.
Часник – 3 зубчики.
Перець червоний пекучий – 0,25 ч. л.
Томатна паста – 2 ст. л.
Борошно – 2 ст. л.
Бульйон м’ясний – 0,5 л.
Лавровий лист – 2 шт.
Панірувальні сухарі.
Сіль і приправи (базилік, коріандр і ін).
Зелень петрушки і кропу.
Процес приготування:
Фарш з індички приготувати самостійно, подрібнивши філе, або взяти готовий фарш. Не зайвим буде пропустити м’ясо через м’ясорубку двічі, так котлети вийдуть ніжніше і пишніше. Для соковитості можна додати до м’яса свинячого сала або вершкового масла.
Білий хліб розмочити в невеликій кількості води або молока і додати до фаршу.
Всипати сіль, приправи на свій смак і рубану зелень. Можна замінити свіжі кріп і петрушку на сушені. Все добре перемішати. Надмірно сухий фарш можна розбавити бульйоном.
Зліпити котлети і обваляти їх у сухарях. Посмажити на сковороді з рослинним маслом. Викласти їх на тарілку.
У сковороді обсмажити борошно в ложці рослинного масла, а потім розбавити її бульйоном. Можна використовувати розчинені бульйонні кубики або натуральний м’ясний бульйон. Додавши томатну пасту в сковороду, зварити з вмісту соус. Нехай він загусне. Потім приправити підливку прянощами – коріандром, базиліком та іншими приправами на свій смак, посолити.
В підливу викласти обсмажені котлети і тушкувати під кришкою хвилин 10. Готову страву можна прикрасити зеленню.