Соковиті і м'які котлети з індички на сковороді – 6 рецептів з фото покроково
Дієтичні котлети з індички на сковороді
У цьому рецепті котлети хоч і готуються на сковороді, але виходять без шкідливої скоринки. Такий варіант м’ясної страви підходить навіть для суворої дієти і для дитячого харчування.
Інгредієнти:
Філе індички – 0,5 кг.
Морква – 1 шт.
Цибулю – 2 голівки.
Манна крупа – 2 ст. л.
Спеції і сіль за смаком.
Процес приготування:
М’ясо індички порізати шматками і подрібнити в комбайні. Добре, якщо воно буде охолодженим, а не замороженим. У другому варіанті м’ясо потрібно повністю розморозити.
Моркву і цибулю натерти на дрібній тертці або разом з м’ясом подрібнити в агрегаті. З’єднати м’ясний і овочевий компоненти.
Манну крупу розмочити столовою ложкою гарячої води, потримати 5-10 хвилин, а потім додати в фарш.
Сіль і спеції покласти в невеликій кількості. У випадку якщо ви готуєте страву за програмою дієти, рекомендованої лікарем, або котлети призначаються маленькій дитині, спеції використовувати не потрібно.
Добре вимісити фарш і зліпити акуратні, не дуже об’ємні котлети. Потім поставити на вогонь сковороду, влити близько половини склянки води, підігріти її і викласти котлети. Вогонь зменшити до середнього і готувати страву під кришкою близько 20 хвилин. За цей час котлети потрібно один раз перевернути на іншу сторону. Можна також використовувати сітку від сотейника або пароварку і приготувати котлети на пару.