Соковиті і м'які котлети з індички на сковороді – 6 рецептів з фото покроково

Дуже смачні котлети з фаршу індички

Котлети по цьому рецепту ще називають оладками, тому що шматочки індичого м’яса тут змішуються з борошном, яйцями і майонезом, а на сковороду викладають ложкою. Тісто при смаженні утворює хрустку скоринку, а м’ясо в майонезі виходить дуже соковитим і м’яким.

Інгредієнти:

  • М’ясо індички – 0,5 кг.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля – 1 головка.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Майонез – 70-80 р.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Зелень, сіль, перець, рослинна олія.

Процес приготування:

  • Філе індички перетворити в рубану масу з допомогою ножа. Шматочки повинні бути досить дрібними, щоб котлети добре просмажаться.
  • Цибулю також порізати як можна дрібніше, навіть можна потерти його на тертці. Додати до рубленому м’яса.
  • В окремій посудині змішати яйця, майонез і борошно, щоб вийшла маса без грудок. Можна замінити майонез сметаною, а борошно змішати з манною крупою.
  • Часник видавити у посуд з фаршем. Туди ж відправити рубану зелень.
  • Змішати вміст двох ємностей – м’ясний фарш і яйця з майонезом і борошном. Все це посолити і поперчити. Можна дати трохи масі постояти, щоб борошно і манна крупа розбухнули.
  • Розігріти рослинну олію в сковороді. Його має бути достатньо, щоб котлети занурювалися приблизно на половину товщини.
  • Ложкою викладати на сковороду заготовку для котлет і смажити з обох сторін, поки маса не придбає стійку форму котлети.
  • Після обсмажування скласти котлети разом, влити в сковороду трохи води і протушкувати під кришкою 7-10 хвилин. Можна на цьому етапі покласти в сковороду шматочок вершкового масла.
  • Приємного апетиту!