Соковиті і м'які котлети з індички на сковороді – 6 рецептів з фото покроково
Дуже смачні котлети з фаршу індички
Котлети по цьому рецепту ще називають оладками, тому що шматочки індичого м’яса тут змішуються з борошном, яйцями і майонезом, а на сковороду викладають ложкою. Тісто при смаженні утворює хрустку скоринку, а м’ясо в майонезі виходить дуже соковитим і м’яким.
Інгредієнти:
М’ясо індички – 0,5 кг.
Яйце – 2 шт.
Цибуля – 1 головка.
Часник – 3 зубчики.
Майонез – 70-80 р.
Борошно – 3 ст. л.
Зелень, сіль, перець, рослинна олія.
Процес приготування:
Філе індички перетворити в рубану масу з допомогою ножа. Шматочки повинні бути досить дрібними, щоб котлети добре просмажаться.
Цибулю також порізати як можна дрібніше, навіть можна потерти його на тертці. Додати до рубленому м’яса.
В окремій посудині змішати яйця, майонез і борошно, щоб вийшла маса без грудок. Можна замінити майонез сметаною, а борошно змішати з манною крупою.
Часник видавити у посуд з фаршем. Туди ж відправити рубану зелень.
Змішати вміст двох ємностей – м’ясний фарш і яйця з майонезом і борошном. Все це посолити і поперчити. Можна дати трохи масі постояти, щоб борошно і манна крупа розбухнули.
Розігріти рослинну олію в сковороді. Його має бути достатньо, щоб котлети занурювалися приблизно на половину товщини.
Ложкою викладати на сковороду заготовку для котлет і смажити з обох сторін, поки маса не придбає стійку форму котлети.
Після обсмажування скласти котлети разом, влити в сковороду трохи води і протушкувати під кришкою 7-10 хвилин. Можна на цьому етапі покласти в сковороду шматочок вершкового масла.