Соковиті і м'які котлети з індички на сковороді – 6 рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт котлет з фаршу індички з кабачком
Кабачок надає котлет з індички особливу ніжність і пишність. Можна використовувати як молоді овочі, так і добре визрілі, головне – відрегулювати в’язкість маси, не допустити зайвого об’єму рідини.
Інгредієнти:
Філе індички – 0,5-0,6 кг.
Кабачок – 200 р.
Цибуля – 1 головка.
Сухарі товчені – 3-4 ст. л.
Масло вершкове – 1 ст. л.
Петрушка і кріп за смаком.
Сіль, перець, рослинна олія.
Процес приготування:
Кабачок очистити від шкірки і насіння, натерти його на тертці з великими отворами. Трохи підсолити і залишити хвилин на 15. для виділення рідини. Після сік злити і віджати кабачкову масу.
З м’яса індички скрутити фарш з допомогою м’ясорубки або блендера.
Цибулю дрібно порізати або теж разом з фаршем пропустити через м’ясорубку, з’єднати з м’ясом.
Петрушку і кріп порубати ножем і відправити до фаршу.
Сухарі і вершкове масло додати до інших компонентів. Краще брати сухий білий хліб і подрібнити її в блендері. Але можна замінити панірувальними сухарями або сумішшю сухарів з манною крупою.
Додати в масу віджаті кабачки. Всипати за смаком солі і перцю. Можна урізноманітнити смак додаванням улюблених вами приправ. Добре перемішати фарш.
Сформувати акуратної форми котлети. Для цього руки краще змочувати водою після ліплення кожної одиниці. Розігріти сковороду з маслом і смажити котлети до готовності. Гасити їх необов’язково.
Подавати котлети з індички з кабачками можна з будь-яким гарніром, також добре з ними поєднується вершково-часниковий соус.