Соковиті і м'які котлети з індички на сковороді – 6 рецептів з фото покроково
Як посмажити котлети з індички на сковороді гриль
Цю страву можна подавати як самостійне або використовувати в якості м’ясної компонента для гамбургерів. Котлети потрібно ліпити плоскі, щоб вони швидко просмажаться, а для збереження гратчастого малюнка трохи притискати їх на сковороді.
Інгредієнти:
Фарш індичий (або суміш з курячим)– 600 р.
Цибуля – 1 головка.
Сметана або майонез – 70 р.
Приправи для курей — гриль – 1 ч. л.
Сушені трави або зелень.
Сіль, рослинне масло.
Процес приготування:
Приготувати фарш з філе індички або змішаний – з індички і курки. Краще брати для цього не грудку, а гомілки або стегна. Пропустити м’ясо через блендер або м’ясорубку.
Цибулину дрібно нарубати ножем і змішати з фаршем. Можна разом з цибулею додати пару зубків часнику.
Сметану або майонез вмішати в фарш. Якщо здасться, що фарш рідкуватий, можна додати трохи борошна, манної крупи або сухарів. Але не поспішайте це робити відразу, нехай фарш трохи постоїть, поки сметана або майонез вбереться в м’ясо.
Додати у фарш приправи, сіль і виліпити з нього плоскі круглі котлети. Величину їх вибирайте самі. Можна рівнятися на діаметр булочки для гамбургера.
Сковороду-гриль розігріти і обробити маслом. Викладати на неї котлети і смажити з кожного боку по 2 хвилини. Не забудьте притиснути котлети до дна сковорідки, щоб відбилась решітка.
Подавати страву з зеленим салатом. За бажанням використовувати котлети для приготування гамбургерів.