Сметанний пиріг

Брусничний пиріг зі сметанною заливкою

Ягідні пироги прекрасно поєднуються зі сметанною заливкою. Таке розмаїття смаків дозволяє створити смачну солодку випічку з приємною кислинкою. Якщо брусниця заморожена, її потрібно нагріти до кімнатної температури. Також рекомендується заздалегідь дістати з холодильника масло, щоб воно трохи размягчилось. Можна замінити маргарином.
Інгредієнти:

  • 200 г сметани;
  • 150 г брусниці;
  • 150 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 175 г цукру;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 50 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Промити і обсушити ягоди брусниці.
  • У мисці змішати розпушувач і просіяне борошно.
  • Масло нарізати кубиками і в окремій тарілочці розтерти з 75 г цукру.
  • У масляну суміш вбити яйця, змішати до однорідності.
  • З’єднати вміст обох ємностей, замісити тісто.
  • Перекласти готове тісто у форму для випічки, розтягнути на весь її обсяг, зробити борту.
  • Рівномірно розподілити по коржу брусницю, випікати пиріг 40 хвилин при 180 градусах.
  • Змішати сметану з цукром, збити віночком.
  • Отриману заливку вилити поверх брусниці, дати пирогу настоятися 4 години в холодильнику у формі для випічки.

Тепер ви знаєте, як готувати сметанний пиріг. Приємного апетиту!
Сметанні пироги можуть бути самими різними за смаком і способом приготування, тим не менше, вони завжди виходять дуже ніжними і м’якими. Експериментуючи з начинкою, можна створювати сирні, ягідні або фруктові десерти, використовувати варення і різні крему. Як приготувати сметанний пиріг, правильно вибрати тісто і начинку, розкажуть досвідчені кондитери та кулінари:

  • Заливні пироги рекомендується залишати в формі ще на 2-3 години після приготування, щоб заливка застигла, а сам корж став більш міцним;
  • Сметанную заливку потрібно виливати на гарячий пиріг;
  • Після додавання в пиріг ягід їх потрібно трохи присипати крохмалем. В іншому випадку начинка дасть багато соку в процесі випічки, що розм’якшить корж;
  • Для пирога зі сметанною заливкою найкраще підходить пісочне тісто. З нього легко зробити міцний корж з високими бортиками;
  • Якщо ви готуєте сметанний пиріг в мультиварці, краще підстеліть під тісто пергаментний папір. Це допоможе вам витягти випічку з чаші, не пошкодивши пиріг.