Простий сметанний пиріг з чорницею в духовці
Цей пиріг дійсно готується дуже швидко і просто. Особливо він сподобається тим, хто не любить возитися з тестом – у цьому рецепті використовується рідка основа, яка не потребує будь-яких кулінарних талантів. Тим не менш десерт вийде дуже смачним, а за рахунок цікавої начинки ‒ ще й оригінальним. Обов’язково слід використовувати пергаментний папір, щоб було простіше діставати готову випічку з форми.
Інгредієнти:
- 250 р сметани;
- 3 яйця;
- 200 г цукру;
- 100 г вершкового масла;
- 1 склянка чорниці;
- 230 г борошна.
Спосіб приготування:
- Масло нагріти до кімнатної температури, викласти в глибоку миску.
- Додати 2 яйця, 100 г цукру, добре перемішати.
- Ввести муку, додати приблизно 180 г сметани, змішати все до однорідності.
- У форму для запікання викласти в пергаментний папір і залити тісто.
- Запікати корж 15 хвилин при 180 градусах.
- Поверх коржа викласти ягоди чорниці.
- Змішати яйце, що залишилося, цукор і сметану до однорідності, залити поверх чорниці.
- Готувати при тій же температурі ще 15 хвилин.