Сметанний пиріг

Простий сметанний пиріг з чорницею в духовці

Цей пиріг дійсно готується дуже швидко і просто. Особливо він сподобається тим, хто не любить возитися з тестом – у цьому рецепті використовується рідка основа, яка не потребує будь-яких кулінарних талантів. Тим не менш десерт вийде дуже смачним, а за рахунок цікавої начинки ‒ ще й оригінальним. Обов’язково слід використовувати пергаментний папір, щоб було простіше діставати готову випічку з форми.
Інгредієнти:

  • 250 р сметани;
  • 3 яйця;
  • 200 г цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 склянка чорниці;
  • 230 г борошна.

Спосіб приготування:

  • Масло нагріти до кімнатної температури, викласти в глибоку миску.
  • Додати 2 яйця, 100 г цукру, добре перемішати.
  • Ввести муку, додати приблизно 180 г сметани, змішати все до однорідності.
  • У форму для запікання викласти в пергаментний папір і залити тісто.
  • Запікати корж 15 хвилин при 180 градусах.
  • Поверх коржа викласти ягоди чорниці.
  • Змішати яйце, що залишилося, цукор і сметану до однорідності, залити поверх чорниці.
  • Готувати при тій же температурі ще 15 хвилин.