Сметанний пиріг

Чорничний сметанний пиріг з яблуками

У цьому пирозі зустрілися відразу дві улюблені начинки для сметанников – яблука і ягоди. Це поєднання дозволить отримати новий рецепт із звичних і доступних продуктів. Сметану потрібно брати нежирну, текучу, інакше тісто буде занадто крутим. Час випікання може змінюватись, в залежності від глибини і форми розподілу спека в духовці.
Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна;
  • 125 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • ½ Склянки сметани;
  • ½ Склянки цукру;
  • 1 склянка чорниці;
  • 1 яблуко;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 щіпка розпушувача.

Спосіб приготування:

  • Масло розм’якшити, додати до нього цукор і гарненько все розтерти.
  • Висипати туди ж сіль, розпушувач, вбити яйця і викласти сметану.
  • Борошно просіяти і в кілька етапів ввести в тісто замісити.
  • Тісто перекласти в змащену маслом форму з високими бортами.
  • Нарізати яблука тонкими часточками, чорницю промити і обсушити.
  • Фрукти і ягоди викласти поверх тіста, трохи втопивши їх всередину.
  • Випікати пиріг до рум’яної скоринки (приблизно 30-40 хвилин) при температурі 180 градусів.