Чорничний сметанний пиріг з яблуками
У цьому пирозі зустрілися відразу дві улюблені начинки для сметанников – яблука і ягоди. Це поєднання дозволить отримати новий рецепт із звичних і доступних продуктів. Сметану потрібно брати нежирну, текучу, інакше тісто буде занадто крутим. Час випікання може змінюватись, в залежності від глибини і форми розподілу спека в духовці.
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна;
- 125 г вершкового масла;
- 2 яйця;
- ½ Склянки сметани;
- ½ Склянки цукру;
- 1 склянка чорниці;
- 1 яблуко;
- 1 щіпка солі;
- 1 щіпка розпушувача.
Спосіб приготування:
- Масло розм’якшити, додати до нього цукор і гарненько все розтерти.
- Висипати туди ж сіль, розпушувач, вбити яйця і викласти сметану.
- Борошно просіяти і в кілька етапів ввести в тісто замісити.
- Тісто перекласти в змащену маслом форму з високими бортами.
- Нарізати яблука тонкими часточками, чорницю промити і обсушити.
- Фрукти і ягоди викласти поверх тіста, трохи втопивши їх всередину.
- Випікати пиріг до рум’яної скоринки (приблизно 30-40 хвилин) при температурі 180 градусів.