Сметанний пиріг

Пиріг з вишнею та іншими ягодами зі сметанною заливкою

Для цього пирога краще всього використовувати ягідне асорті, яке можна знайти в замороженому вигляді в будь-якому супермаркеті. Запасливим ж господиням напевно не доведеться так далеко ходити – вишні та ягоди обов’язково знайдуться у власній морозилці. Пісочне тісто і сметанна заливка доповнять собою кисло-солодку начинку, і десерт перевершить всі очікування кулінара.
Інгредієнти:

  • 160 г цукру;
  • 400 г борошна;
  • 120 г маргарину;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 200 г сметани;
  • 4 яйця;
  • 150 г вишень;
  • 150 г заморожених ягід.

Спосіб приготування:

  • Ягоди вишні розморозити, промити і дати їм обсохнути.
  • Борошно просіяти, додати до неї розпушувач і перемішати.
  • Розтопити вершкове масло, 2 яйця розтерти з 100 г цукру.
  • Додати масло до яєць і перемішати до однорідності.
  • Поступово ввести в яєчно-масляну суміш борошно (приблизно 350 р), замісити тісто.
  • Тісто скатати в кулю, обернути плівкою, прибрати в холодильник.
  • Залишилися яйця розбити в глибоку мисочку, додати 60 г цукру і сметану, збити.
  • Ввести в заливку 4 ложки борошна, ще раз ретельно розмішати.
  • Глибоку форму для випічки змастити вершковим маслом і викласти в неї тісто.
  • Розтягнути тісто руками, зробити бортики, викласти на корж ягоди і вишні.
  • Залити ягоди сметанною заливкою і випікати пиріг 40 хвилин при 180 градусах.
  • Залишити пиріг на 2 години у формі, потім акуратно перекласти на блюдо.