Пиріг з вишнею та іншими ягодами зі сметанною заливкою
Для цього пирога краще всього використовувати ягідне асорті, яке можна знайти в замороженому вигляді в будь-якому супермаркеті. Запасливим ж господиням напевно не доведеться так далеко ходити – вишні та ягоди обов’язково знайдуться у власній морозилці. Пісочне тісто і сметанна заливка доповнять собою кисло-солодку начинку, і десерт перевершить всі очікування кулінара.
Інгредієнти:
- 160 г цукру;
- 400 г борошна;
- 120 г маргарину;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 200 г сметани;
- 4 яйця;
- 150 г вишень;
- 150 г заморожених ягід.
Спосіб приготування:
- Ягоди вишні розморозити, промити і дати їм обсохнути.
- Борошно просіяти, додати до неї розпушувач і перемішати.
- Розтопити вершкове масло, 2 яйця розтерти з 100 г цукру.
- Додати масло до яєць і перемішати до однорідності.
- Поступово ввести в яєчно-масляну суміш борошно (приблизно 350 р), замісити тісто.
- Тісто скатати в кулю, обернути плівкою, прибрати в холодильник.
- Залишилися яйця розбити в глибоку мисочку, додати 60 г цукру і сметану, збити.
- Ввести в заливку 4 ложки борошна, ще раз ретельно розмішати.
- Глибоку форму для випічки змастити вершковим маслом і викласти в неї тісто.
- Розтягнути тісто руками, зробити бортики, викласти на корж ягоди і вишні.
- Залити ягоди сметанною заливкою і випікати пиріг 40 хвилин при 180 градусах.
- Залишити пиріг на 2 години у формі, потім акуратно перекласти на блюдо.