Яблучний пиріг зі сметанною заливкою в мультиварці
Для сметанного пирога підходять не тільки свіжі фрукти і ягоди, а також різні джеми та варення. Яблучне у цьому випадку можна замінити будь-яким іншим, в залежності від власних уподобань. В мультиварці пиріг вийде рівномірно пропеченим і дуже ніжним. Чашу перед приготуванням змащувати не обов’язково – достатньо буде «рідного» антипригарного покриття.
Інгредієнти:
- 100 г маргарину;
- 2 яйця;
- 1 склянка цукру;
- 350 г борошна;
- 1 ½ склянки варення;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 250 р сметани;
- 1 щіпка ваніліну.
Спосіб приготування:
- 200 г борошна змішати з маргарином, заздалегідь нагріваючи його до кімнатної температури.
- Додати півсклянки цукру і розпушувач, все добре розтерти.
- Туди ж вбити 1 яйце, замісити і розкачати тісто до потрібної товщини.
- Перекласти готовий пласт в чашу мультиварки, зробити бортики.
- Змішати яблучне варення і 2-3 ложки борошна, залежно від його густини.
- Отриманою начинкою рясно змастити корж.
- Сметану змішати з яйцем, цукром, ваніліном і борошном.
- Залити начинку сметанною масою і включити режим «Випічка» на 1 годину.