Сметанний пиріг

Яблучний пиріг зі сметанною заливкою в мультиварці

Для сметанного пирога підходять не тільки свіжі фрукти і ягоди, а також різні джеми та варення. Яблучне у цьому випадку можна замінити будь-яким іншим, в залежності від власних уподобань. В мультиварці пиріг вийде рівномірно пропеченим і дуже ніжним. Чашу перед приготуванням змащувати не обов’язково – достатньо буде «рідного» антипригарного покриття.
Інгредієнти:

  • 100 г маргарину;
  • 2 яйця;
  • 1 склянка цукру;
  • 350 г борошна;
  • 1 ½ склянки варення;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 250 р сметани;
  • 1 щіпка ваніліну.

Спосіб приготування:

  • 200 г борошна змішати з маргарином, заздалегідь нагріваючи його до кімнатної температури.
  • Додати півсклянки цукру і розпушувач, все добре розтерти.
  • Туди ж вбити 1 яйце, замісити і розкачати тісто до потрібної товщини.
  • Перекласти готовий пласт в чашу мультиварки, зробити бортики.
  • Змішати яблучне варення і 2-3 ложки борошна, залежно від його густини.
  • Отриманою начинкою рясно змастити корж.
  • Сметану змішати з яйцем, цукром, ваніліном і борошном.
  • Залити начинку сметанною масою і включити режим «Випічка» на 1 годину.