Салат олів'є з куркою – класичний рецепт і 5 варіантів з фото покроково

Олів’є з куркою і грибами на святковий стіл

Перед святами господині починають перебирати рецепти різних страв в пошуку тих, які будуть до столу і по душі. Пропонуємо відмінний варіант салату олів’є з куркою і грибами, ви і ваші гості будуть задоволені.

Інгредієнти:

  • Консервований зелений горошок – 200 гр.
  • Куряче м’ясо – 250 гр.
  • Печериці – 100 гр.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Картопля середнього розміру – 3 шт.
  • Морква середнього розміру – 1 шт.
  • Яйця – 2-3 шт.
  • Сметана – 50 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Мариновані огірки – 2 шт.
  • Соняшникова олія – 1-2 ст. л.

Процес приготування:

  • Курячу грудку відварюємо в підсоленій воді, даємо їй охолонути в бульйоні, ріжемо невеликими кубиками.
  • Картоплю, моркву і яйця варимо, остуджуємо, чистимо і ріжемо кубиками.
  • Печериці промиваємо, ріжемо часточками. Цибулю подрібнюємо. На сковороду вливаємо невелику кількість соняшникової олії обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо до нього шампіньйони, на повільному вогні смажимо, постійно помішуючи, поки не випарується вся волога.
  • Мариновані огірки дрібно нарізаємо.
  • З горошку зливаємо рідину, пересипаємо його в миску, туди ж відправляємо картоплю, м’ясо, моркву, яйця, гриби і огірки, солимо за смаком. В окремій ємності змішуємо майонез, сметану і дрібно нарізану петрушку, заправляємо цією сумішшю салат і добре перемішуємо. Ставимо його в холодильник, щоб він остудилося, просочився, і подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!