Салат олів'є з куркою – класичний рецепт і 5 варіантів з фото покроково

Простий і смачний рецепт олів’є з куркою з додаванням яблука

В цей рецепті розкриємо невелику хитрість, яка зробить ваш салат олів’є незабутнім? Все просто – натріть в салат невелике яблуко, це додасть йому особливий тонкий смак і аромат.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 200 гр.
  • Консервований горошок – 250 гр.
  • Яблуко кисло-солодке – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Курячі яйця – 2-3 шт.
  • Картопля невеликого розміру – 2-3 шт.
  • Мариновані огірки – 1-2 шт.
  • Цибулина – ½ шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Куряче філе потрібно відварити в солоній воді зі спеціями. Залишаємо м’ясо остигати в бульйоні, потім зливаємо рідину і курку нарізаємо кубиками.
  • Овочі та яйця варимо, очищаємо і також нарізаємо кубиками.
  • Яблуко очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і натираємо на тертці.
  • Ріжемо кубиками мариновані огірки.
  • Цибулю дуже дрібно нарізаємо.
  • Змішуємо в одній мисці всі інгредієнти. Зливаємо з горошку сік, пересипаємо в миску, додаємо картоплю, цибулю, моркву, огірки, яйця, яблуко, куряче м’ясо, заправляємо майонезом, добре перемішуємо. Салат зверху посипаємо подрібненим вареним жовтком і подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!