Салат олів'є з куркою – класичний рецепт і 5 варіантів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування салату олів’є з копченою куркою
Для любителів копченої курки і для тих, хто хоче, щоб давно відоме блюдо придбало новий тонкий смак, розберемо наступний рецепт салату олів’є. Замість вареного курячого м’яса візьмемо копчену курку.
Інгредієнти:
Картопля середнього розміру – 3 шт.
Копчена курка – 200 гр.
Яйця – 2 шт.
Морква – 1-2 шт.
Консервований горошок – 200 гр.
Ріпчаста цибуля – ½ шт.
Мариновані огірки – 2-3 шт.
Майонез – 150 гр.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Варимо картоплю, моркву і яйця. До моменту, коли ми приступимо до приготування салату, овочі і яйця повинні бути повністю остиглими, чистимо їх і нарізаємо кубиками.
Половину цибулини подрібнюємо, в салаті ми його використовуємо для аромату. Мариновані огірки ріжемо кубиками.
Беремо копчену курку, відокремлюємо філе від кісток і шкіри, нарізаємо його кубиками.
З горошку зливаємо воду. В окрему ємність кладемо курку, горошок, картопля, моркву, цибулю, огірки, заправляємо майонезом, солимо і добре перемішуємо. На стіл подаємо салат охолодженим.