Салат олів'є з куркою – класичний рецепт і 5 варіантів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування салату олів’є з копченою куркою

Для любителів копченої курки і для тих, хто хоче, щоб давно відоме блюдо придбало новий тонкий смак, розберемо наступний рецепт салату олів’є. Замість вареного курячого м’яса візьмемо копчену курку.

Інгредієнти:

  • Картопля середнього розміру – 3 шт.
  • Копчена курка – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Консервований горошок – 200 гр.
  • Ріпчаста цибуля – ½ шт.
  • Мариновані огірки – 2-3 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Варимо картоплю, моркву і яйця. До моменту, коли ми приступимо до приготування салату, овочі і яйця повинні бути повністю остиглими, чистимо їх і нарізаємо кубиками.
  • Половину цибулини подрібнюємо, в салаті ми його використовуємо для аромату. Мариновані огірки ріжемо кубиками.
  • Беремо копчену курку, відокремлюємо філе від кісток і шкіри, нарізаємо його кубиками.
  • З горошку зливаємо воду. В окрему ємність кладемо курку, горошок, картопля, моркву, цибулю, огірки, заправляємо майонезом, солимо і добре перемішуємо. На стіл подаємо салат охолодженим.
  • Приємного апетиту!