Салат олів'є з куркою – класичний рецепт і 5 варіантів з фото покроково

Як приготувати олів’є з куркою, горошком і свіжим огірком?

Олів’є частіше готують в зимовий час, однак додайте в салат замість солоного огірка свіжий, майонез замінити йогуртом, а ковбасу вареною куркою, і вийде досить легкий салат, який буде актуальним в будь-який час.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 250 гр.
  • Курячі яйця – 3 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Моркву невеликого розміру – 1 шт.
  • Консервований зелений горошок – 1 банку.
  • Свіжий огірок – 2 шт.
  • Несолодкий йогурт – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Петрушка – невеликий пучок.

Процес приготування:

  • Куряче м’ясо варимо в підсоленій воді з невеликою кількістю спецій. Остигле м’ясо нарізаємо невеликими шматочками.
  • Яйця варимо круто, охолодити, очистити від шкаралупи і нарізаємо кубиками.
  • Картоплю і моркву варимо, чистимо від шкірки і ріжемо кубиками.
  • Свіжі огірки промиваємо і розрізаємо на невеликі кубики.
  • Зливаємо рідину з консервованого горошку. У великій ємності перемішуємо курку, огірки, горошок, картопля, яйця і моркву, заправляємо всю масу йогуртом, додаємо сіль за смаком. Салат прикрашаємо свіжою зеленню.
  • Приємного апетиту!