Реберця в мультиварці

Капуста, тушкована з баранячими реберцями в мультиварці

Найчастіше гарніром до ребрышкам служить картоплю, але багатьом може сподобатися більш легкий варіант цього частування. Капуста вийде такий же ситної, але ось калорійність страви помітно знизиться. Інші овочі також стануть прекрасним доповненням загального смаку. Реберця з капустою можна подавати до столу як повноцінне блюдо.
Інгредієнти:

  • 1 кг баранячих реберець;
  • 1 кг капусти;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • 2 цибулини;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 моркви;
  • 1 щіпка кмину;
  • 1 ч. л. паприки;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Очистити овочі, нарізати моркву соломкою, а цибулю – півкільцями.
  • Ребра промити, обсушити, нарізати порційними шматочками.
  • Викласти реберця, моркву і цибулю в змащену маслом чашу мультиварки.
  • Включити «Гасіння», періодично помішуючи, готувати м’ясо з овочами 60 хвилин.
  • Реберця посолити і поперчити, нашаткувати капусту і додати її в мультиварку.
  • Посипати все кмином і паприкою, заправити томатною пастою, добре перемішати.
  • Додати третину склянки води і подрібнений часник, ще трохи посолити капусту.
  • Продовжувати гасіння ще 1 годину, пару раз перемішавши капусту і реберця в процесі готування.

Тепер ви знаєте, як готувати реберця в мультиварці. Приємного апетиту!
Реберця в мультиварці – це повноцінне друге блюдо, яке підійде і для зустрічі гостей, і для сімейної вечері. Все буде залежати тільки від фантазії кулінара і вибраних інгредієнтів. Їх, до речі, знадобиться зовсім небагато, тому нове ласощі відмінно впишеться навіть в скромний бюджет. Кілька слушних порад від досвідчених кулінарів допоможуть розібратися, як приготувати реберця в мультиварці:

  • Реберця можна приготувати в будь мультиварці («Редмонд», «Поларіс», «Філіпс» та інші). У більшості моделей режими називаються однаково, але іноді доведеться «Смаження» замінювати «Випічкою», а замість «Гасіння» включати «Мультиповара». У будь-якому випадку, краще заздалегідь прочитати інструкцію до своєї диво-машині, в якій повинна бути вказана температура для кожної програми, і самостійно зорієнтуватися, який вибрати режим;
  • Томатну пасту в рецептах можна замінити будь-яким іншим схожим соусом;
  • Щоб реберця були більш м’які і ніжні, перед тим як готувати, краще залишити їх в маринаді на кілька годин. Для цього достатньо просто перемішати їх з цибулею і додати трохи оливкової олії. Тим не менш чим більш насиченим буде маринад, тим смачніше вийде та сама страва, так що можна експериментувати з інгредієнтами на свій розсуд;
  • Перед приготуванням обов’язково промийте реберця, видалити плівки, жилки, а також гарненько обсушіть залишився м’ясо – це дозволить йому краще обсмажитися і придбати апетитний золотистий колір;
  • Реберця для приготування того чи іншого блюда можна використовувати цілком. Зазвичай вони досить невеликі, так що можуть виступити в ролі порційного шматка без додаткових процедур.