Ліниві голубці

Відмінність лінивих голубців від традиційних, загорнутих в капустяний лист, полягає тільки в одному — їх зовнішньому вигляді. Всі інгредієнти, що входять до складу страви, аромат і смак залишаються без змін. І звичайно, «ліниві» аналоги готуються набагато швидше. Основні продукти, які знадобляться для голубців, є на кожній кухні, — капуста, м’ясний фарш, цибуля, морква, рис. Іноді у страву додають помідори, часник, болгарський перець, в деяких випадках виключають рис і кладуть гриби.
У найпростішому варіанті лінивих голубців всі продукти з’єднуються в загальну масу, з якої формуються невеликі котлетки. При цьому капусту зазвичай попередньо тушкують, заздалегідь обсмажують фарш, цибулю і моркву, додають яйця. Насичений смак і приємний аромат страви додають різні спеції, свіжа зелень. Сформовані котлети смажать або тушкують до готовності. Іноді голубці запікають у духовці.
У самому «ледачому» рецепті таких голубців всі інгредієнти нарізають і просто обсмажуються або тушкують разом. Щоб блюдо вийшло соковитим і ароматним, використовують різні соуси, наприклад, сметанний або томатний. Смачні голубці виходять і під вершковим соусом. Подають блюдо завжди гарячим, прикрашають січеною зеленню, свіжими овочами, поливають соусом.