Качка в мультиварці

Качка в мультиварці може постати у вигляді найрізноманітніших страв, чи то суп, печеня або ціла фарширована птиця. Її можна загасити, посмажити, відварити і навіть приготувати на пару. При цьому сучасна техніка дозволяє виконувати всі необхідні процеси з легкістю і без пильної уваги з боку кулінара. В результаті вечеря або обід для всієї родини забирає мінімальну кількість часу, а качка в мультиварці завжди відмінно пропікається, зберігає соковитість і всі свої смакові якості.
Качку в мультиварці готують цілком чи шматочками, в залежності від вибраного рецепту. Для перших страв використовують суповий набір, в який входять кістки і тельбухи. Саме по собі нежирне м’ясо качки, а багатьом навіть може здатися сухуватим. Саме тому птицю найчастіше готують з додатковими інгредієнтами, які надають їй соковитість.
Цілу качку в мультиварці можна нафарширувати яблуками, апельсинами, сухофруктами, різними крупами, зеленню і пр. Якщо ж мова йде про ніжках або інших порційних шматочках, то їх тушкують з картоплею, рисом, овочами, соліннями, додають до них різні соуси на основі молочних продуктів або томатів. Час приготування качки в мультиварці залежить від величини тушки.
Досвідчені кулінари також використовують для приготування качки в мультиварці ароматичні добавки. До них відносяться найрізноманітніші приправи і спеції, а також зелень і коріння. Також перед тим як готувати качку в мультиварці, багато воліють витримати її в маринаді. Це може бути майонез, соєвий соус, мед, біле вино, яблучний оцет і пр.