П'ятихвилинка з чорної смородини желеподібне варення – 6 рецептів з фото покроково
Простий рецепт желеподібного варення з чорної смородини в мультиварці
В сучасних мультиварках нікого вже не здивуєш новим функціоналом. У такий помічниці можна приготувати будь-який десерт. Для того щоб приготувати желеподібне варення з чорної смородини в мультиварці вам не знадобиться навіть вода, так як волога там випаровується повільніше. Ягоди будуть варитися у власному соку. В результаті вийде корисний десерт для всієї родини.
Інгредієнти:
Чорна смородина – 1 кг
Цукор – 1 кг
Процес приготування:
Смородину перебираємо від сміття, обриваємо гілочки і промиваємо проточною водою.
Завантажуємо чисті ягоди в чашу мультиварки.
Висипаємо туди ж кілограм цукрового піску і даємо постояти близько 2 годин. Смородина має виділити необхідний сік. Якщо у вас зовсім немає часу чекати, то можна придавити ягоди товкачиком. В цьому випадку не вийде варення з цілих плодів.
Після того, як вийшов час, закриваємо кришку мультиварки і включаємо програму «Мультиповар», приблизно на 5-10 хвилин.
Желеподібне варення з чорної смородини в мультиварці готово! Розливаємо його по стерилізованим банкам і закриваємо кришками. Зберігати варення потрібно в прохолодному і темному місці.