П'ятихвилинка з чорної смородини желеподібне варення – 6 рецептів з фото покроково

Простий рецепт желеподібного варення з чорної смородини в мультиварці

В сучасних мультиварках нікого вже не здивуєш новим функціоналом. У такий помічниці можна приготувати будь-який десерт. Для того щоб приготувати желеподібне варення з чорної смородини в мультиварці вам не знадобиться навіть вода, так як волога там випаровується повільніше. Ягоди будуть варитися у власному соку. В результаті вийде корисний десерт для всієї родини.

Інгредієнти:

  • Чорна смородина – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

  • Смородину перебираємо від сміття, обриваємо гілочки і промиваємо проточною водою.
  • Завантажуємо чисті ягоди в чашу мультиварки.
  • Висипаємо туди ж кілограм цукрового піску і даємо постояти близько 2 годин. Смородина має виділити необхідний сік. Якщо у вас зовсім немає часу чекати, то можна придавити ягоди товкачиком. В цьому випадку не вийде варення з цілих плодів.
  • Після того, як вийшов час, закриваємо кришку мультиварки і включаємо програму «Мультиповар», приблизно на 5-10 хвилин.
  • Желеподібне варення з чорної смородини в мультиварці готово! Розливаємо його по стерилізованим банкам і закриваємо кришками. Зберігати варення потрібно в прохолодному і темному місці.
  • Приємного чаювання!