П'ятихвилинка з чорної смородини желеподібне варення – 6 рецептів з фото покроково
Дуже смачна п’ятихвилинка з чорної смородини і апельсина
На відміну від звичайної, класичної п’ятихвилинки, це варення з чорної смородини набуває особливої пікантності. Її надає цитрусова нотка апельсина, яку ми додали в цьому рецепті. Варення більше схоже на желе, але все-таки не таке густе.
Інгредієнти:
Смородина чорна – 1 кг.
Апельсин – 1 шт.
Цукор – 1 кг
Процес приготування:
Яроки чорної смородини перебираємо і промиваємо. За допомогою блендера або м’ясорубки подрібнюємо їх. Повинно вийти гарне пюре.
Апельсин добре промиваємо та нарізаємо на скибочки. Шкірку знімати не потрібно. Якщо трапляються кісточки, то їх викидаємо.
Часточки цитруса також перетворюємо в кашку.
Змішуємо подрібнені ягоди чорної смородини і апельсин.
Ставимо варитися наш десерт на вогонь. Після закипання варимо 5 хвилин. Якщо на поверхні утворюється пінка, не забуваємо її знімати. Так, варення простоїть довше і буде прозорим.
Знімаємо смородиново-апельсинове варення і розливаємо їх по банкам, які заздалегідь простерилизовали. Закручуємо щільно кришками і відправляємо після повного охолодження зберігатися до зими.