П'ятихвилинка з чорної смородини желеподібне варення – 6 рецептів з фото покроково

Дуже смачна п’ятихвилинка з чорної смородини і апельсина

На відміну від звичайної, класичної п’ятихвилинки, це варення з чорної смородини набуває особливої пікантності. Її надає цитрусова нотка апельсина, яку ми додали в цьому рецепті. Варення більше схоже на желе, але все-таки не таке густе.

Інгредієнти:

  • Смородина чорна – 1 кг.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

  • Яроки чорної смородини перебираємо і промиваємо. За допомогою блендера або м’ясорубки подрібнюємо їх. Повинно вийти гарне пюре.
  • Апельсин добре промиваємо та нарізаємо на скибочки. Шкірку знімати не потрібно. Якщо трапляються кісточки, то їх викидаємо.
  • Часточки цитруса також перетворюємо в кашку.
  • Змішуємо подрібнені ягоди чорної смородини і апельсин.
  • Засипаємо фруктово-ягідне пюре цукровим піском. Перемішуємо.
  • Ставимо варитися наш десерт на вогонь. Після закипання варимо 5 хвилин. Якщо на поверхні утворюється пінка, не забуваємо її знімати. Так, варення простоїть довше і буде прозорим.
  • Знімаємо смородиново-апельсинове варення і розливаємо їх по банкам, які заздалегідь простерилизовали. Закручуємо щільно кришками і відправляємо після повного охолодження зберігатися до зими.
  • Всім приємного апетиту!