П'ятихвилинка з чорної смородини желеподібне варення – 6 рецептів з фото покроково
Желеподібне варення з чорної смородини і малини на зиму
Тандем чорної смородини і малини зробить будь-який десерт корисним, ароматним і смачним блюдом. Якщо приготувати, наприклад, з них желе-п’ятихвилинку, то можна і з чаєм його поїсти, і в якості начинки в пиріг покласти, ну або улюблене морозиво полити. Головне – правильно приготувати. Для цього дотримуйтесь покроковому рецептом.
Інгредієнти:
Смородина чорна – 3 кг.
Малина – 3 кг.
Цукор – 3 кг.
Процес приготування:
Спочатку займемося ягодами смородини. Оборвем гілочки, приберемо сміття і промиємо проточною водою. Після цього засипаємо ягоди 1,5 кг цукрового піску.
Тепер черга малини. Акуратно висипаємо її на друшляк, ставимо в миску і заливаємо водою. Таким методом, малина не набере води, і плоди не ушкодяться. Через хвилин п’ять воду зливаємо і засипаємо ягоди цукром.
Залишаємо малину і чорну смородину постояти близько 4-5 годин, щоб ягоди пустили сік.
Після того, як ягоди постояли, чорну смородину перекладаємо в каструлю і варимо на слабкому вогні після закипання близько 5 хвилин.
Потім додаємо малину в цукровому сиропі і варимо ще 5 хвилин після того, як варення закипіло.
У гарячому вигляді розкладаємо варення по стерилізованим баночках і закорковуємо кришками.
Закутуємо банки з желеподібний десертом ковдрою і даємо постояти до повного охолодження. Після цього переміщаємо в сухе і прохолодне місце для зберігання.