П'ятихвилинка з чорної смородини желеподібне варення – 6 рецептів з фото покроково

Желеподібне варення з чорної смородини і малини на зиму

Тандем чорної смородини і малини зробить будь-який десерт корисним, ароматним і смачним блюдом. Якщо приготувати, наприклад, з них желе-п’ятихвилинку, то можна і з чаєм його поїсти, і в якості начинки в пиріг покласти, ну або улюблене морозиво полити. Головне – правильно приготувати. Для цього дотримуйтесь покроковому рецептом.

Інгредієнти:

  • Смородина чорна – 3 кг.
  • Малина – 3 кг.
  • Цукор – 3 кг.

Процес приготування:

  • Спочатку займемося ягодами смородини. Оборвем гілочки, приберемо сміття і промиємо проточною водою. Після цього засипаємо ягоди 1,5 кг цукрового піску.
  • Тепер черга малини. Акуратно висипаємо її на друшляк, ставимо в миску і заливаємо водою. Таким методом, малина не набере води, і плоди не ушкодяться. Через хвилин п’ять воду зливаємо і засипаємо ягоди цукром.
  • Залишаємо малину і чорну смородину постояти близько 4-5 годин, щоб ягоди пустили сік.
  • Після того, як ягоди постояли, чорну смородину перекладаємо в каструлю і варимо на слабкому вогні після закипання близько 5 хвилин.
  • Потім додаємо малину в цукровому сиропі і варимо ще 5 хвилин після того, як варення закипіло.
  • У гарячому вигляді розкладаємо варення по стерилізованим баночках і закорковуємо кришками.
  • Закутуємо банки з желеподібний десертом ковдрою і даємо постояти до повного охолодження. Після цього переміщаємо в сухе і прохолодне місце для зберігання.
  • Смачного частування!